Свободно време

Звездите определят пола на вашето дете

18.02.2009г. / 13 11ч.
Аз жената
Звездите определят пола на вашето дете

От научна гледна точка определящ фактор за пола са хромозомите. Две от 46-те хромозоми, които определят структурата на човешкия организъм, са определени като полови хромозоми. Тези две хромозоми са обозначени като XY при мъжете и XX при жените. Хромозомата Y е носител на мъжки гени, а хромозомата X на женски.

Майчината яйцеклетка съдържа само хромозомата X, която определя женския пол. В идващата от бащата сперма обаче се съдържат както хромозома X, така и хромозома Y. Поради тази причина пола на бебето зависи от това дали майчината яйцеклетка ще бъде оплодена от хромозома X или от хромозома Y. При жените и двете части на делящата се по време на овулацията полова клетка съдържат хромозомата X. Делящата се полова клетка при мъжете обаче произвежда два различни сперматозоида, които съдържат хромозомите X и Y. Ако намиращата се в жената хромозома X се съедини със сперматозоида на мъжа, който съдържа хромозома X, то бебето, което ще се роди, ще е момиче. Ако обаче се съедини със сперматозоида, който съдържа хромозома Y, то в този случай детето, което ще се роди, ще бъде момче. Полът на детето, което ще се роди, зависи от това коя хромозома от мъжа ще се съедини. С други думи, полът на бебето зависи от бащата.

В астрологията всеки рожден хороскоп съдържа 12 сектора(дома). От тях пети дом дава основната информация за децата в живота на всеки човек. Но индикаторите за броя, начина на износване на плода, както и пола на децата в женската карта, са няколко-Луната, Венера, Юпитер, знаците на асцендента и на върха на 5 дом и децата по принцип, както и първото дете. 7-ми дом дава информация за второ дете,9-ти- дом за трето дете и за всяко следващо дете през дом(11,1,3 и т. н.). Под деца се има предвид не само родените, но и тези, които по някаква причина не са родени. 5-ти дом показва родените деца, а 11-ти дом-осиновените, приетите, децата на съпруга от друг брак.

Луната е основен сигнификатор на майчинството. Ако Луната или Венера са в плодовит знак – Рак, Скорпион или Риби, това е положително условие за деца. Уилям Лили определя като по-малко плодовити знаците Близнаци, Лъв и Дева на асцендента или на върха на 5 дом. Като знаци, определящи по-малък брой деца, са Везни, Стрелец и Водолей. Ако в 5 дом има два знака, тогава децата ще са разнополови. Планетата управител на 5 дом или Луната с хармонични аспекти към Юпитер или Венера, е предпоставка за повече деца. Положението на Луната, Юпитер и Венера в 5 или 11 дом, също е добро условие за деца, както и ако Луната е в ъглов дом – 1,4,7 и 10. Ако върховете на асцендента и 5 дом, както и управителя на 5 дом са в подвижен знак – Близнаци, Дева, Стрелец или Риби, това е предпоставка за раждането на близнаци.

. Няма да се спирам подробно на плодовитостта и безплодието в хороскопа, защото за тях е изписано много. За определянето пола на децата главните сигнификатори са знаците на върховете на асцендента и на 5 дом за първото дете, а за всяко следващо на 7,9,11 и т. н. домове. Ако планетата управител на 5 дом е в мъжки знак – Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец или Водолей, то първото дете ще бъде момче. А ако е в женски знак – Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог или Риби, тогава ще бъде момиче. Това важи и за всяко следващо дете през дом(7-ми за второ и т. н.)Разбира се това не е единствената предпоставка в хороскопа. Голямо значение имат и планети, намиращи се в 5 дом, както и градусите на върха на дома. Върхът на 5 дом в нечетен градус дава момче, а в четен – момиче. Хармоничните аспекти към управителя на дома за всяко дете дават възможност за по-лесно зачеване и износване. Предизвикателните аспекти на Нептун към Луната или към управителя на 5 дом(както и ако Нептун е в 5 дом зле аспектиран)често затруднява износването на плода. Уран, имащ отношение към 5 дом и в хармонични аспекти към Луната или управителя на 5 дом, дава възможност за изкуствено оплождане. Сатурн в 5 дом показва раждане в по-късен етап или трудности със зачеването. А ако към него има предизвикателни аспекти може дори да покаже липсата на деца. Но затова са нужни и други “подкрепящи” аспекти. Марс, Уран и Плутон в 5 дом, придружени с предизвикателни аспекти, могат да донесат загубата на дете.

Това са в най-общи линии сигнификаторите за децата в хороскопа и техният пол.

Разбира се, във всеки хороскоп всичко е строго индивидуално, затова и има толкова голямо значение точният момент и място на раждане, които правят всеки от нас уникални и неповторими по съдба и характер. Най-важното условие за правилното анализиране на звездната карта за броя и пола на децата, е да не се изпуска от поглед цялата картина. Защото всеки един елемент от хороскопа дава съществена информация за всяка сфера от живота на човека.

Ще ви дам пример с картата на жена с 3 деца, като първото дете е момиче, а второто и третото са близнаци – също момичета: Асцендентът е в знака Лъв, който е мъжки и не е от плодовитите знаци. Управителят на асцендента е Слънцето и е в знака Дева – женски подвижен знак. Луната – сигнификатор на майчинството е в знака Рак-женски плодовит знак. На върха на 5-ти дом имаме знак Стрелец, а неговият управител – Юпитер също е в плодовития женски знак Рак, което показва, че първото дете е момиче. Юпитер прави тригон със Сатурн, а Луната – секстил със Слънцето, което е предпоставка за повече деца. В астрологията тригоните, секстилите и някои съвпади са хармонични аспекти, а квадратурите и опозициите – предизвикателни – нехармонични. Върхът на 7 дом е в знака Водолей, чийто Управител е Уран и съуправител – Сатурн. Управителят на 7 дом – Уран е в знака Дева – в съвпад със Слънцето и в секстил с Луната. Вторият управител на Водолей – Сатурн е в плодовития, женски и подвижен знак Риби, който е предпоставка за раждането на близнаци – момичета. Положението на Сатурн в 8 дом показва лекарска намеса при израждането на близначките. 8-ми дом в хороскопа, освен с всичко друго, се свързва и с оперативните намеси и раждането.

Темата за броя и пола на децата винаги е била и ще бъде актуална. Но в крайна сметка – момче или момиче, няма чак толкова голямо значение. Важното е децата да се родят здрави и да израснат в хармонична семейна среда и обичани.

E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887 005209

* * *

Момиче или момче?
Момче или момиче - изберете сама!
Какво да хапваме, ако искаме момиченце или момченце?

Коментирай