Здраве и красота

Свински грип, ваксини и фармацевтични компании

27.04.2009г. / 10 26ч.
Аз жената
Свински грип, ваксини и фармацевтични компании

След лудата крава и птичия грип, сега вниманието се насочва към нова зараза – свинския грип. Епидемията вече взе над 100 жертви в Мексико, а Съединените щати обявиха извънредно положение. Според специалистите по вирусни инфекции, могат да се правят асоциации между Свинския грип и Испанския грип, върлувал през 1918 г. и отнел над 20 милиона човешки живота.

За свинския грип знаем, че се пренася от прасета върху хора, а също така и от човек на човек. Второто буди много сериозно притеснение, защото е невъзможно да се прецени колко души вече са засегнати. Специфично за заболяването сега е, че то е комбинация между птичи, свински и човешки вируси.

Световната здравна организация предупреждава, че има опасност епидемията да се разпространи много бързо, а в Ню-Йорк вече са идентифицирани 75 потенциални носители на вируса. Повечето авиокомпании в САЩ позволяват на своите пътници да отложат пътуванията си до Мексико, без глоби и такси за предварително закупените билети.

Естествено вече се появиха и фармацевтични компании, които имат отговор на проблема свински грип. Разбира се, няма да цитираме коя фирма каква ваксина предлага, защото това ще бъде твърде евтина и наивна реклама. По-скоро възниква въпросът доколко фармацевтите си играят със страха на хората и до колко управляват “появилите се от никъде” епидемии?

Според Джанер Наполитано, министър по националната сигурност на САЩ, за сега няма реална опасност за здравето на американците, но е предвидено отпускане на 12 милиона броя ваксини “Тамифлу” от федералния резерв за най-засегнатите щати. Коя ли компания ще спечели търга за възстановяване на резерва?

* * *

Препоръки и мерки за предпазване от свински грип
Какво са диоксини и къде се изследва месото за такива

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 11 години )
от 5.11.2009 - Полската министърка на здравеопазването д-р Ewa Kopacz в парламентарен дебат, излъчен на живо по ТВ казала, че СЗО разпространява дезинформация в Украйна относно пандемията, за което ЗВУКЪТ по време на предаването е било прекъснато за 15 мин. Според нея НЕИЗПИТАНАТА ВАКСИНА за "свински грип" може да причини повече УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ от самия "свински грип" Всеки може да потърси Ewa Kopacz в youtube
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
asd ( преди 11 години )
Пиша с няколко месеца закъснение, но имам много добър отговор на въпроса "Коя ли компания ще спечели търга за възстановяване на резерва?"1.Търгът е спечелен от Baxter още на 28/08/2008, когато е документиран за пръв път патента за ваксината /за зараза, която се разпространява масово 2009?/2. Федералният резерв не се възстановява. За повече информация виж този сайт, за съжаление е на английски, но можеш и просто да гледаш нещо на David Icke. http://***.davidicke.com/content/view/25191
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
val6ebnica ( преди 11 години )
Определено фармацевтичните компании ще успеят да извлекат дивиденти от създалата се психоза, а в условията на финансова криза първият плюс за тях от свинския грип е, че акциите има на борсата в САЩ вече са отбелязали ръст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар