Тя, звездата

Фани Кръстева: Абитуриентски мисли и вълнения

21.05.2009г. / 15 10ч.
Вергиния Генова
Фани Кръстева: Абитуриентски мисли и вълнения

Фани Кръстева е на 18 и тази година е абитуриентка. Фани е зодия Лъв. Обича да прекарва времето си с приятели в някоя дискотека или просто навън. За съжаление не й остава много свободно време, за да го посвети на конкретно хоби, но когато има възможност обича да е сред природата извън градската шумотевица.
Ето какво сподели тя за нейните вълнения около абитуриентския бал с Az-jenata.bg:

Как се чувствате на прага на новия живот?
Определено развълнувана, може би, защото нямам никаква идея какво ме очаква през следващите няколко месеца. Радвам се, че ще бъда по-самостоятелна и съответно отговорна, но разбира се има и доза притеснение от неизвестните в уравнението.

Има ли носталгия към изминалите дни?
Носталгия по-скоро не. Със сигурност ще ми липсват съучениците, към които съм се привързала за последните няколко години, но пък знам, че краят на училището поставя началото на един нов живот – по-динамичен и може би по-вълнуващ. Така че изминалите години в училище ще си останат един спомен, но човек все пак трябва да гледа напред.

Бихте ли се задоволили с по-скромна абитуриентска вечер?
Честно казано да. Въпреки че се очертава балът да бъде доста лъскав, защото такава е традицията на училището ни. Но дори и това да не беше така, мисля, че по-важното в случая е да се забавляваме заедно като клас – все пак ни е за последно.

Как подбрахте абитуриентската рокля и аксесоарите към нея?
За щастие не съм обикаляла с месеци магазините и още във втория си харесах рокля. За останалите неща имах идея какви да бъдат, така че за тях отделих повече време, докато си намеря точно каквото искам.

Какви са модните тенденции всред абитуриентките?
До колкото знам роклите ще са по-феерични и дълги, косите – по-свободни, а не прибрани в строг кок. Но въпреки това не модните тенденции са решаващи в случая. По-важно е момичето да се чувства добре от начина, по който ще изглежда.

Купонът ли е по-важен или роклята?
Роклята е само един елемент от целия бал. Купонът ще стане, ако има настроение и готина компания, което мисля, че е така на всички балове. Роклята може би също успява да допринесе за доброто настроение на момичето, ако то се чувства красиво и секси в нея.

Как виждате себе си след бала?
Определено много уморена от танци на следващия ден. Една идея по-щастлива от новото, което ми предстои и може би малко тъжна от раздялата с хора, които обичам. Но смятам да прекарам едно много купонджийско лято преди началото на студентските години.

Кои са важните неща в живота?
Както казва една моя приятелка: всичко е строго индивидуално. И в случая е абсолютно права. Всеки човек знае за себе си какви са неговите приоритети и ако е достатъчно умен и комбинативен, успява да ги постигне. За мен лично ученето (или съответно работата) задължително върви ръка за ръка с купона. Все пак не бива да се лишаваме от сладката страна на живота.

Ще продължите ли да учите и ако да – къде?
Със сигурност ще продължа и най-вероятно в Германия. Спряла съм се на специалността “Медии и комуникации” в 7 университета там, така че се надявам наесен да ме приемат в някой от тях.

Как избирате университета, на какви критерии трябва да отговаря, за да ви привлече вниманието?
На първо място са знанията по специалността, които ще ми дадат и възможностите за по-нататъшната ми реализация в тази сфера. Разбира се има значение и конкретният град – местоположението му и стандартът на живот.

Каква искате да станете?
Не мога да дефинирам точно професия от рода на “лекар”, но във всеки случай искам да имам динамична работа, свързана с медии. Може би ще се насоча към рекламата и определено бих искала да се занимавам с телевизия или музика, а защо не и с комбинация от двете.

Любим цвят, мирис, вкус, място, песен?
Любимата ми комбинация от цветове е розово и черно, мирис – ванилия и Givenchy Irresistible, вкус – череши, място – на брега на морето или до запален огън в планината, песен – You can leave your hat on.

Какво ще пожелаете на нашите читатели?
За начало едно прекрасно лято, пълно с много усмивки, слънчеви дни и купони. Да се наслаждават на живота и да правят това, което ги прави щастливи, а не това, което се очаква от тях.

Коментирай