Здраве и красота

Лунна диета

27.05.2009г. / 09 42ч.
Аз жената
Лунна диета

Лунната диета започнете 5-6 дни преди Пълнолуние, като постепенно намалявате количеството храна. Два дни преди и два дни след Пълнолунието организмът е твърде възприемчив и склонен към напълняване. Натрупаните килограми след това много трудно се свалят. Затова се хранете по-малко от обикновено, особено в самия ден на Пълнолунието. Ако е възможно, не се хранете след 18 ч., а пийте само течности. Най-добре е да се направят няколко разтоварващи дни (само на плодове, сокове, чай) – един ден преди, деня на фактическото Пълнолуние и деня след него.

След Пълнолунието настъпва въздействието на намаляващата Луна. Тогава може да се храните нормално и с всичко, което обичате ( без да преяждате ). Вечеряйте не по-късно от 18 часа. Ако прилагате Лунната диета по-продължително време, през целия период на намаляваща Луна пийте билков чай за пречистване на токсините от организма.

При Новолуние условията са подобни на тези при Пълнолуние. Отново може да си позволите 1 или 3 дни разтоварваща диета (само плодове и сокове, или само постни ястия). Организмът бързо се пречиства, а вие трябва да подпомогнете този процес, като пиете много чай, който подпомага по-бързото разграждане на мазнините. Не забравяйте да намалите количеството храна два дни преди и два дни след настъпването на Новолунието, за да се подготвите за следващия период на нарастваща Луна.

Когато за първи път се подложите на Лунната диета може да почувствате световъртеж, главоболие, напрежение или обща слабост. Трябва да си наложите самодисциплина и да намалите количеството на храната, защото организмът трупа запаси. Ако усетите, че ви се вие свят, хапнете залък хляб или бонбон. Може еднократно да сложите и 1 чаена лъжичка мед в сутрешния чай. Пийте вода минимум по 1,5 – 2 л дневно. Не е желателно да се прекалява с гладуването, защото първо не е полезно за организма и здравето, и второ – след спирането на диетата организмът натрупва двойно по-бързо килограмите и ги възстановява. Към пържените храни, свинското месо и подправките посягайте по-рядко. Консумирането на големи количества мазнини не само помага за натрупване на килограмите, но и с тяхна “помощ” се увеличава нивото на холестерола, сърцето затлъстява и се нарушават неговите функции. Хората, предразположени към сърдечно-съдови заболявания и хипертония трябва да ядат предимно телешко, пилешко месо и риба.

Запомнете! Най-бързо и лесно се свалят килограми, когато Луната е намаляваща. По-упорити трябва да бъдете когато Луната нараства. В този период трябва да се ограничават тестените, захарните продукти и алкохолът. Ако ви е трудно да се ограничавате и при нарастваща Луна, то поне последното хранене да бъде не по-късно от 18 часа. След този час пийте само минерална вода и чай.

Очаквайте скоро и датите за лунната диета през юни.

* * *

Пестициди и хранене – плодове и зеленчуци

Коментирай
Свободно време