Меню

Мусака с ориз и боб

18 юли 2009 | 10:06 | Аз жената
Добави в любими
За 3 порции:
200 г кайма смес 
1 глава лук 
1 морков 
1/2 ч. ч. ориз 
2-3 суп. лъж. мазнина 
1 ч. ч. сварен боб 
1 чушка 
1 домат 
1/2 китка копър или магданоз 
сол, черен пипер на вкус
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Кавърдисайте каймата в мазнината. Добавете лука, нарязан на ситно, настъргания морков и ориза. Добавете 2 ч. ч. вода и бъркайте на слаб огън докато се развари ориза. Добавете боба, нарязаните на кубчета чушка и домат. Оставете до пълното извиране на водата. Отстранете от огъня и поръсете с нарязания на ситно копър или магданоз. Подправете на вкус. 

Добър апетит!

* * *

Всички летни рецепти на едно място
Зеленчукова мусака
Гръцка мусака
Класическа мусака
Пъстра постна мусака
Овчарска мусака
Мусака от тиквички, картофи и патладжан
Постна мусака с патладжани
Мусака “Летен полъх”
Мусака с пържени картофки
Агнешка мусака със спанак
Мусака с макарони

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
dani ( преди 11 години )
как не знаете какво е КАВЪРДИСВАНЕ.ПО ГОЛЕМИ СТЕ ОТ МЕН.АЗ ТОВА ГО ЗНАМ ОТ МОЯТА БАБА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
smiling ( преди 11 години )
Каймата се кавърдисва като се постави с малко мазнина или ако е много мазна и се ползва тефлонов тиган без мазнина на умерен котлон и се бърка, за да станат малки парченца, а не да остане на бучки. Това е кавърдисването - достигането на каймата до малки парченца чрез термична обработка и бъркане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
alex ( преди 11 години )
Тази рецепта изглежда лесна , но това 'кавърдисайте" каймата как да го разбера ? Ина кой език е???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар