Майчинство

Хилда Казасян записва “Песен за живота” по музика на Брамс

24.03.2010г. / 11 16ч.
Аз жената
Хилда Казасян записва “Песен за живота” по музика на Брамс

Талантливата джазпевица Хилда Казасян застана зад каузата “1 опаковка = 1 ваксина” като българският музикален посланик на кампанията. Това е глобална инициатива, целяща събирането на средства за закупуване на ваксини срещу коварната болест тетанус за развиващите се страни.

Като посланик на инициативата за 2010 г. за България Хилда, заедно с екип от музиканти, работи над създаването на “Песен за живота” – символ на кампанията за набиране на средства за ваксини срещу тетанус.

“Вярвам, че всички ние можем да помогнем на хиляди болни деца да живеят. Това е приспивна песен, но тя трябва да ни събуди. За мен тази песен обединява призива на всички майки по света, които се борят за живота на своите деца.”, споделя Хилда.

Заедно с Хилда по българския вариант на песента усилено работи екип от изключителни музиканти: текстът се адаптира от Владо Михайлов – вокалист на екс-група “Сафо”, a музиката изпълняват Румен Тосков (пиано), Димитър Шамов (контрабас), Михаил Йосифов (тромпет) и Христо Йоцов (барабани). Аранжиментът на “Песен за живота”, специално направен за Хилда, е на Христо Йоцов.

“Това е адаптация на класическата детска приспивна песничка по мелодия на Брамс, чието най-известно изпълнение до момента е от канадската певица Селин Дион.”, обясняват музикантите. “За нас е удоволствие да сме част от кампанията “1 опаковка = 1 ваксина”, давайки от себе си това, което най-добре умеем – музиката. Още повече, когато песента носи нежния глас на Хилда Казасян”, допълват те.

Лека нощ, спи сега
Във венец от цветя
Чуден свят те зове
Мое мъничко дете

Сред звезди там роден
Светъл лъч бди над теб

Щом денят се стопи
Изтощени в игри
Нека с радост заспим
И сънуваме
Небе

Нека с теб до зори
Да летим във мечти

Лека нощ, спи сега
Във венец от цветя
Чуден свят те зове
Мое мъничко дете.

Посланик на кампанията е Ива Дойчинова, която миналата година посети Централноафриканската република и Кот д'Ивоар, където бяха дарени част от ваксините.

Глобалната кампания на Pampers & UNICEF “1 опаковка = 1 ваксина” е хуманитарна социално-отговорна инициатива с цел събиране средства за ваксини за имунизацията против тетанус на новородените деца и бременните жени в 47 развиващи се страни, в това число: Ангола, Камерун, Централноафриканската република, Кот д'Ивоар, република Конго, Камбоджа, Етиопия, Габон, Кения, Либерия, Мадагаскар, Мали, Мавритания, Мозамбик, Нигерия, Нигер, Сиера Леоне, Сомалия, Танзания, ЧАД и др. До момента са събрани 200 милиона ваксини в глобален мащаб.

В България кампанията се провежда за втора година и благодарение на помощта на хиляди български семейства, тя показа отлични резултати – 885 220 дарени ваксини. Кампанията бе успешна и заради подкрепата на Ива Дойчинова (посланик на добра воля на кампанията), Богдана Трифонова, Гала Будева, Ана Пападопулу, Наталия Симеонова, Радост Драганова, Екатерина Дафовска, Тити Папазов, Георги Енчев, както и Ралица Груева (представител на българските майки), които подкрепиха кампанията миналата година със своя пример и социална ангажираност.
Организаторите вярват, че с помощта на милиони майки по света ще елиминират болестта тетанус до 2012 година.

* * *

Имунизационен календар на бебето

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Снежана ( преди 11 години )
Обичам Хилда и нейното творчество.Обичам гласът й.Моля Ви, изпратете ми имейла й, за да се свържа с нея.Искам да й подаря една книга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар