Меню

Великденски яйца скрити в пилешко филе

1 април 2010 | 10:49 | Аз жената
Добави в любими
За 3 порции:
1 голямо пилешко филе 
4 яйца, сол, черен пипер, олио за пържене 
сос от хрян: две супени лъжици готов хрян от бурканче 
две супени лъжици гъста сметана или майонеза 
4 супени лъжици нарязан дребен зелен лук
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Сварявам яйца, изстудявам и обелвам. От пилешкото филе правя 4 котлети, тънко разбивам, посолявам и поръсвам с черен пипер. На всеки котлет слагам яйце (поравно леко отрязвам от всяка страна): завивам стегнато и пържа около 10 минути под капака на бавен огън до зачервяване от всички страни. Слагам на чиния и поливам със сос от хрян и поръсвам със зелен лук. 

Сос от хрян: хрян хубаво разбърквам със сметана или майонеза според вкуса.
Добър апетит.

* * *

Яйце в кюфте
Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Запеканка с яйца и картофи
Супа с яйца след Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
karlovka ( преди 11 години )
ами я по - добре вие влезте в час и погледнете датата, на която е публикувана преди да обвинявате някой, рецептата е била доста подходяща, а и моето мнение е че може да се консумира не само по великден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Abonat ( преди 11 години )
Не мога даповярвам ,че в този сезон публикувате толкова неподходящи рецепти.Влезте в час.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар