Бременност

Елегантност и стил въпреки бременния корем

Бременността не е причина да забравите за красивите дрехи

06.11.2012г. / 15 26ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Промените, които настъпват по тялото на една жена по време на бременност, могат да я променят до неузнаваемост.

Стилът на обличане обаче не трябва да страда от това. Коремът се увеличава, бюстът става по-голям, кожата се променя, глезените отичат, натрупват се излишни килограми, но въпреки всичко, бъдещата майка трябва да се приема такава, каквато е, да не се притеснява от външния си вид и да се облича със самочувствие.

Свързани статии

Обличайте блузи и рокли, които имат връзка в областта на талията, а по-надолу падат свободно. Търсете дрехи, които са на пластове и карат фигурата ви да изглежда по-пропорционална.

Модерните за тази есен и зима щампи могат да изиграят позитивна роля в създаването на оптична илюзия за по-слаба фигура. Недейте да носите старите си дрехи отпреди бременността, защото така промяната у вас ще личи още повече.

Играйте си с цветовете. Тъмните тонове привидно намаляват размера на формите. Блуза, която е светла до талията и продължава в черно надолу, комбинирана със свободен тъмен панталон с ластик, ще създаде баланс във външния ви вид.

Носете обувки, които ви харесват! Не слизайте веднага от токчетата, ако се чувствате удобно на тях. Съобразете се въпреки това с физическите си възможности и не карайте тялото си да се мъчи.

Не крийте бременността си – не се крийте в широки блузи и внушителни рокли, а подчертайте дискретно всичко ново по тялото си. Особено гърдите (не толкова дискретно).

Коментирай