Бременност

Симптоми на бременност или менструация – 5 общи признака

Кои сигнали на тялото намекват за климакс, бременност или менструация

13.02.2013г. / 13 44ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Чувствате се много странно. Подозирате, че може би сте бременна. Преди тестът да се окаже положителен, тялото ви подсказва, че имате бебе. Макар че тези сигнали означават изобщо промяна на хормоналния статус - при предменструален ден или начало на климакс.

1. Върти ви се свят и ви се гади

Може да се случи по всяко време на деня, не е задължително да е само сутрин. Ако изключите отравяне с храна или алкохол, грип, вирус или болест на стомашно-чревния тракт, възможно е да е симптом на бременност или начало на месечния ви цикъл.

Свързани статии

2. Болят ви гърдите

Чувствате особено напрежение в гърдите, а зърната им са станали още по-чувствителни от преди. Помислете си за бременност или начало на менструацията.

3. Спи ви се

Тегли ви на сън както никога досега. Възможно е да се касае за хронична умора. Повишената сънливост често се появява даже веднага след оплождането на яйцеклетката. Дори сънят ви през нощта да е бил дълбок и пълноценен, след час-два пак ви се приспива.

4. Емоционална избухливост

Чувствата и настроенията ви врат и кипят. Плачете без сериозен повод, изпадате в нервна криза заради много малък проблем или потъвате в тъжно настроение. За това е виновна хормоналната буря в организма на бременната жена, но също е и симптом на предменструация или на предклимакс.

5. Чувствителност към миризми

Развили сте „кучешки“ нюх. Помирисвате от сто метра всякакви миризми, които обикновения човек дори не подозира. Затова ви е невъзможно да се возите в градския транспорт – направо ще припаднете още на първото стъпало. Симптом и на менструацията.

С една дума – възможностите са 3, затова най-добре побързайте да си направите преглед при гинеколог, за да установите коя е причината за странното ви състояние.

Коментирай
Свободно време