Бременност

Нещастно или щастливо бебе - зависи от мига на забременяване

Любовта към бебето започва от ембриона

13.03.2013г. / 12 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Готова ли сте да имате бебе? Сигурна ли сте? А бъдещият татко иска ли дете? Тогава може да преминете към забременяването.

Кога бебето започва да чувства и усеща? Въпросът е сложен и спорен, но психолозите ни уверяват, че бебето има своя психология, която трябва да изучаваме по няколко причини:

  • За да разберем и знаем какво протича в душата му, какво чувства;
  • За да му помогнем да преживее кризисните етапи;
  • За да облекчим живота си в тези моменти;
  • За да изключим „програмирането“ на вътрешни конфликти, което ще доведе до ограничаване на вътрешната свобода на детето и в последствие до възникването на редица заболявания.
Свързани статии

Какво става в момента на зачатието?

Зачатието е много важен момент за още нероденото бебе. В този миг вашето бебе е още мъничка клетка, но то вече чувства и знае. За него е важна всяка ваша мисъл – любовта и радостното очакване от срещата с него му дава огромен потенциал от енергия за цял живот. Обратното – нежеланието, страхът, колебанието при зараждането му остават негативен психологически отпечатък и го лишават от жизнени ресурси. Много майки не се замислят за това, че техните мисли имат материален израз и се отразяват върху вътрешния свят на бебето.

Негативно влияние върху психологическия свят на бебето може да окаже:

  • Нежеланието на мама и татко да имат бебе;
  • Мисълта или опитът за аборт;
  • Отсъствие на разбирателство между съпрузите/партньорите „Мама не обича татко“ или обратното.

Желанието да имате дете трябва да е взето лично, ненасилствено, с правилни, морални мотиви. Трябва да чувствате, че това е естествена фаза в живота ви, част от нормалните, вечни природни и житейски закони. Мислете върху това и очаквайте появата на бебето си само с радостни чувства, а то ще расте здраво и щастливо.

Коментирай