Бременност

Бременна ли сте или е стрес?

Понякога симптомите са едни и същи

26.03.2013г. / 11 35ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Цикълът ви закъснява, чувствате се изморена и недоспала през повечето време, не сте гладна или пък умирате от глад през целия ден и само се чудите какво да хапнете – може би сте бременна! А може би е просто стрес?

За съжаление голяма част от симптомите на бременността и стреса са едни и същи и лесно могат да бъдат объркани. Това недоразумение може да се изчисти за миг, ако си направите тест за бременност или отидете на преглед при вашия гинеколог, който с един поглед на ехографа ще разбере истината.

Свързани статии

Ако обаче все още не събирате смелост да направите някое от тези две действия, остава ви само да се чудите и притеснявате, защото главоболието и умората, стягането в корема и липсата на менструация идеално се вписват и за двете състояния на тялото ви.

Ето кои симптоми на бременност наподобяват стресовите:

Липса на цикъл – това може да е както признак, че има бебе в корема ви, така и че страдате от някакво заболяване или пък стресът ви идва в повече.

Болка в корема – добре познатата менструална болка може да е знак и за бременност и за разстроен стомах.

Болка в кръста - може би неудобната стойка на работното място и седенето с часове пред компютъра си казват своето. Или може би тялото ви се подготвя да издържи бъдещото натоварване...

Постоянна умора – непрекъснато сте изморени, чувствате се изтощени и ви е трудно всяко физическо усилие. Това може да е симптом на силен стрес, на прага на физическо изтощение и е време за почивка.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ramona ( преди 10 години )
off i az neynam samnqvam se 4e sam bremena imam priznacite no ne mi se gadii nz kakvo da napraviwq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време