Бременност

Безопасен секс и бременност

Няколко ценни съвета да запазите интимността във връзката си, дори по време на бременност

09.04.2013г. / 15 12ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Сексът по време на бременност е чудесен начин двамата партньори да запазят интимността помежду си. Но за да няма риск както за бебето, така и за майката, е важно да се спазват някои препоръки и така сексът да е достатъчно безопасен и приятен.

Позата

Най-добрата поза, която препоръчват лекарите, е тази, в която жената е отгоре. При тази поза тя може сама да определя колко дълбоко в нея да влезе партньора й, без да я нарани. Друга подходяща поза, особено за напреднала бременност, е „лъжички“. В тази поза и двамата партньори са легнали, мъжът е зад жената и прониква в нея бавно и нежно.

Жената казва

В тези 9 месеца жената има правото да определя ритъма и вида на любовната игра. Има право да казва „Не“, щом я заболи или няма желание за секс, а мъжът трябва да бъде достатъчно търпелив и да разбира нейните нужди.

Дълбокото навлизане във вагината трябва да бъде максимално избегнато и жената трябва да определи докъде се чувства комфортно.

Романтика

Свързани статии

Във всеки друг случай романтиката може да се пренебрегне, но не и когато дамата е бременна. Тогава мъжът може да засвидетелства любовта си с няколко нежни жеста на внимание. Едно цвете, няколко свещи, приятна музика – това са лесни и не скъпо струващи неща, които обаче топлят сърцето на жената и я предразполагат за ласки.

Външни влияния

За да бъде сексът максимално безопасен, не бива да се допуска във вагината да влиза вода, въздух или някакви секс играчки.

Без оргазъм

Ако за жената съществува реален риск от преждевременно раждане, то оргазмът може да е опасен. В такъв случай е добре да се консултирате с лекаря си и без неговото позволение да не стигате до връхната точка...

Стимулацията на зърната също трябва да бъде избягвана, при такава ситуация, защото е възможно да предизвика смущения и дори преждевременно раждане.

Коментирай