Бременност

Чудати и смешни суеверия за бременността

Навсякъде по света съществуват суеверия за бременната жена

20.05.2013г. / 16 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Момче или момиче, здраво, русо, черно, какво ли е бебенцето в корема ми, това се питат всички бременни жени. Макар и напредналите технологии много убедително да ни насочват към всичко, което трябва да знаем, когато сме бременни, не вреди да се позабавляваме с малко суеверия и поличби за бременността...

Миризма на чесън

Ако бременната изяде една скилидка чесън и от устата й след това не излиза дъх на миризливия зеленчук, значи е бременна с момиче.

Смяна в настроенията

Колкото по-често си сменяте настроенията и непрекъснато ги редувате, то вие сте бременна почти сигурно с момиче, защото във вас бушуват още едни женски хормони. Ако пък в тялото ви расте мъничко момченце, толкова по-усмихната и спокойна ще сте през цялото време.

Игра с дете

Ако бебе или пък малко момченце се заиграе с бременна жена и се залепи за нея, то тя очаква момиче. Ако пък не прояви никакъв интерес към нея, значи е момче.

Студени крака и сухи ръце

Свързани статии

По-студени ли са ви стъпалата? Тогава вие сте бременна с момче. Ако и ръцете ви са нонстоп твърде сухи, отново е знак, че чакате момче.

Грация и тромавост

Съществува суеверието, че ако бременната жена е много тромава, нескопосана, недодялана дори по време на бременността, то тя очаква момче. Ако пък напротив, станала е още по-нежна, изящна, мила, то със сигурност е бременна с момиче.

Кожата под лявото око

Ако дръпнете кожата под лявото око и в нея се образува знак, подобен на буквата "V", то вие най-вероятно сте бременна с момиче.

Дървена лъжица

Ако сложите под леглото си дървена лъжица и чифт ножици, а под възглавницата розова панделка, така си пожелавате момиче и желанието ви ще се сбъдне.

И знайте, че 71% от жените всъщност усещат какъв е полът на бебето им. Те просто знаят. :)

Коментирай