Бременност

Най-лудите сънища на бременните

Какви щуротии сънуват бъдещите майки?

25.04.2013г. / 17 06ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Бременните жени знаят много добре, че хормоните в тялото им непрестанно ще сменят местата си и ще се бунтуват през целите 9 месеца. Именно те са и най-големите виновници за рязката смяна на настроения – от див смях в неистов плач и понякога дори леки депресивни моменти. „Благодарение“ на хормоните, бъдещите майки често сънуват странни и чудати, дори леко луди сънища, които ги стряскат или пък разсмиват. Ето някои от най-честите сънища...

Упс, какво е това?!

Понякога любопитството как ще изглежда детенцето ни е толкова голямо, че се трансформира в странни решения на подсъзнанието, като например майка сънува, че ражда, дават й бебето, но какво да види – вместо бебе, в ръцете й е куче или пък кукла, а тя ужасена, се буди в пот. Спокойно, с детето всичко е наред, човек е. :-)

Жената с 6 гърди!

Особено ако ви предстои да станете майка за първи път, няма как да не се вълнувате от темата за кърменето, как ще бъде, дали ще се справите и как ли ще изглеждат гърдите ви? Това неминуемо се отразява и на сънищата, като наша читателка сподели най-лудия си сън – преоблича се, но тръгвайки да слага сутиена си, вместо две гърди, вижда, че има цели шест! Е, това е невъзможно, слава богу...

Раждането започна-а-а

Свързани статии

Един от най-честите сънища, който бременните почти винаги сънуват е как раждат, и то в момента, в собствения си дом. Това е малко опасен сън, защото особено в напреднала бременност, може да внуши на жената, че има контракции, които тя всъщност няма. Но уплахата и страхът, че това наистина се случва, могат да се отразят на майката и бебето. Добре е да сте по-спокойни относно бъдещото раждане и с позитивна настройка да преборите страха си.

Честито, чакате четиризнаци!

Стряскащо е да сънувате, че отивате на регулярната си женска консултация и движейки ехографа по корема ви, докторът да възкликне: „Честито, ще имате четиризнаци!" Да са близнаци, добре, и с тризнаци ще се справите, но четири вече е прекалено!

Здравей мамо, аз съм в първи клас!

Шантав сън наистина: „Сънувам, че раждам. Акушерките поемат бебето и отиват да го измият. Когато ми го връщат обаче, виждам, че то е на 6 години!"

Коментирай