Бременност

Бръснене и бременност

За какво да внимавате

21.06.2013г. / 17 35ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Това, че сте бременна не означава, че трябва да занемарите външния си вид, забравяйки себе си в мисли по бебето. Напротив, трябва да сте красива, сияйна и винаги да се грижите добре за себе си, защото само така ще бъдете от полза и на бебето.

Свързани статии

В летните жеги се обличате с все по-оскъдни дрехи, за да се разхладите. Някои дами не обичат да използват епилация или кола маска и се придържат за обезкосмяването си към добрата стара самобръсначка. От нея няма болка, което е добре за бебето, защото то също усеща вашите неприятни емоции, ако се епилирате например.

Но за да е безопасно и бръсненето, трябва да следвате няколко важни съвета:

  • Винаги се бръснете само с нова бръсначка или пък сменяйте често ножчето. Така ще си спестите бактерии и неприятно кървене.
  • Бръснете краката с особено внимание. Ако сте в напреднала бременност, слагайте повече гел за бръснене, защото ще имате затруднена видимост (заради корема) и да избегнете порязвания.
  • Не се бръснете никога под душа. Има голяма вероятност да загубите баланс и да се подхлъзнете... По-нататък вариантите са само черногледи и опасни.
  • За по-голямо удобство, бръснете се седнала на легло или диван. До вас сложете купичка с вода, за да навлажнявате кожата. Така ще избегнете риска да загубите равновесие, да ви се разтреперят краката и да се уморите.
Коментирай