Бременност

Ползи от възглавницата за бременни

Как тя помага за здравия сън?

15.07.2015г. / 16 46ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бременността е деликатен момент от живота на една жена. Той е изпълнен с множество неудобства, неразположения и неочаквани състояния.

Сънят често е най-засегнат от всички съпътстващи бременността неудобства. Нарастването на корема пречи на нормалното заемане на удобна поза, спането по гръб е невъзможно, обръщането от една страна на друга също.

Сънят е важен за цялостното състояние. Затова трябва да направите всичко възможно да го запазите пълноценен през цялата бременност.

Възглавницата за бременни е нещото, което може да ви помогне да спите по-добре. Какви са ползите от употребата на възглавница за бременни?

Подкрепа за коремчето

Наред с многобройните хормонални промени, които се случват по време на този период, има и редица физически промени, както е добре известно. По време на бременността коремът на майката нараства непрекъснато с всеки изминал ден.

Нарастващото натоварване причинява притискане на гръбначния стълб и врата. Възглавниците за бременни са проектирани по такъв начин, че натискът бива намален, а мускулите – облекчени.

Специалните възглавници помагат на бременната да спи удобно в мека прегръдка без да чувства болка и дискомфорт.

Предотвратяване на алергии

Снимка: Tumblr/mypregnancypillowblog

Материалът, от който са направени тези възглавници, е хипоалергенен. Той предотвратява алергиите, кожните заболявания и проблемите с дишането.

Свързани статии

Стимулиране на спокойния сън

Възглавниците за бременни са проектирани така, че да осигурят максимална подкрепа за тялото на бременната. Така се наслаждавате на спокоен и пълноценен сън. Предлагат се в различни форми в зависимост от нуждата. Спокойно можете да изберете най-подходящата за вас в зависимост от ръста, големината си и триместъра, в който сте в момента.

Мултифункционалност

Хубавото на тези възглавници е, че могат да се използват по всяко време след бременността. По време на кърменето възглавницата също ще ви е пръв приятел, защото помага за подкрепата на полулегналото тяло на майката и естественото придържане на бебето към гърдата.

Някои жени продължават да използват ергономичната възглавница и след бременността и кърменето, тъй като тя дава уют и подкрепа на тялото, осигурявайки здрав сън през цялата нощ.

Коментирай