Бременност

Как да облекчите най-честите неразположения през бременността?

Чай от копър при киселини

08.09.2015г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Умората и сутрешното гадене са само част от неразположенията по време на бременност. Как може да облекчите запека, главоболието или хемороидите? Вижте в следващите редове.

Предотвратяване на хемороиди

Хемороидите са едни от най-честите неразположения по време на бременност. За да намалите риска за тяхната поява, важно е да бъдете достатъчно хидратирани и да включите в ежедневното си меню храни богати на фибри, като боб, плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки. Ако въпреки добрата хидратация и правилното хранене се появяват хемороиди, правете си всеки ден баня с отвара от елша, бял имел или смрадлика.

Запек

Една от причините за появата на хемороиди е запекът. Хормоналните промени и промените настъпващи в храненето са предпоставка за появата на запек. За да предотвратите появата на това неразположение, пийте много течности, хапвайте храни богати на фибри, избягвайте преработените храни и правете лека гимнастика.

Главоболие

Главоболието може да се появи още в първите седмици след зачеването. За да намалите неразположението пийте много течности, правете си студени отпускащи компреси или масажирайте няколко капки етерично масло от лавандула, лайка или иланг-иланг в областта на челото и слепоочията. Тези масла действат отпускащо и успокояващо.

Свързани статии

Киселини

Киселините в стомаха могат да нарушат нормалния ритъм. За да ги избегнете, намалете консумацията на мазни и преработени храни, пикантни храни и цитрусови плодове. Дъвченето на копър или пиенето на чай приготвен от него, също може да помогне.

Болезнени гърди

По време на бременност гърдите не само увеличават обема си, но стават по-чувствителни и болезнени. За да облекчите тежестта и болката, правете леки масажи с етерични масла от розмарин или хвойна.

Снимка: istock

Коментирай