Бременност

Кога не трябва да обявявате бременността си

Неподходящи моменти, които да избягвате

17.07.2019г. / 06 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Общоприетото схващане е, че бременността би трябвало да се пази в тайна през първите 3 месеца, когато все още не е сигурно дали плодът ще успее да се задържи и да се развие. Някои го пазят в тайна от суеверни съображения, други по медицински причини.

Знаете ли, че... метаболизмът се ускорява по време на бременност?>>>

Но някои жени са толкова щастливи от прекрасната новина, че нямат търпение да я споделят с целия свят. Радостта е напълно нормална реакция, но въпреки това има някои моменти, в които е по-скоро неуместно да споделяте бременността си и е нужно да изчакате по-подходящ момент.

На нечий друг специален момент

Ако ваша приятелка току-що е съобщила някаква добра новина, не бързайте да прекъсвате нейния специален момент и да съобщавате вашата вест. Не отнемайте от радостта ѝ. Изчакайте малко, за да се наслади на момента и го споделете след това. Представете си как бихте се почувствали, ако някой секне вашата радост по подобен начин.

Когато сте ядосани

Не позволявайте новината да ви се изплъзне, докато сте ядосана или се карате с някого, най-вече близък човек. Ще прозвучи сякаш се опитвате да го накарате да се чувства виновен в спора заради състоянието ви. Дори ще му отнемете възможността да се зарадва за вас.

Причини да не разберете, че сте бременна>>>

Публично

Ако съобщавате бременността си публично трябва да имате някаква цел. В противен случай може да получите разнородни обратни реакции, включително мълчание и равнодушие. Тези новини са подходящи за споделяне пред близки, приятели и колеги, с които имате пряко свързани работни отношения.

По време на интервю за работа

Мислите, че искреността и честността ви ще бъдат високо оценени на интервю за работа? Грешите. Онова, което е най-вероятно да получите е отказ за назначаване. Ако бременността ви не е очевидна и сте в началните етапи, имате достатъчно време да я обявите след като бъдете наети. Мислете за бъдещето си.

Свързани статии

На децата си преди да сте решили да го обявите официално на всички

Децата приемат тези новини по особен начин и ако не сте напълно сигурни, не бързайте. Подгответе почвата, започнете отдалече, а не директно, за да не се получи обратния ефект на отхвърлянето и появата на ревност. Кажете на децата си само тогава, когато сте решени да споделите новината и с останалите си близки официално.

10 фактора, които правят бременността рискова>>>

На хора, чувствителни на тази тема

Представете си, че сте се събрали със семейството и близките ви на вечеря по друг повод и вие решавате, че сега е моментът да съобщите новината. Помислете дали няма да засегнете някого и дали няма да нараните човек, който се бори с трудности в зачеването в този момент или наскоро някоя от присъстващите жени не е претърпяла спонтанен аборт, например. Такива моменти са деликатни и е добре да се помисли предварително.

Преди да сте готови

Със сигурност е добре да не говорите за бременността си, ако все още не сте готови. Всяка жена има своя начин да преживява подобни промени в живота си. Важно е най-напред да се почувствате готова преди да решите да споделяте със света добрата новина.

Коментирай