Бременност

5 ранни признака, показващи бременност с близнаци

По какво да познаете, че носите повече от едно бебе

10.02.2022г. / 16 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Най-добрият начин да се установи една бременност, е чрез преглед при гинеколог. Това е и най-сигурният начин да се определи с колко бебета е бременна една жена. И все пак, има ранни признаци за бременност, симптоми, които много жени изпитват. По същия начин бременността с близнаци има своите особени ранни симптоми, които до голяма степен се припокриват със симптомите на бременност с един плод, но обикновено са по-интензивни и осезаеми.

Неща, които не трябва да правите, докато сте бременна

Кои са ранните признаци, че сте бременна с близнаци?

По-тежко сутрешно гадене

Сутрешното гадене е много характерно за всяка бременност. При многоплодна бременност обаче то може да е значително по-осезаемо и изразено. При някои жени е възможно сутрешното гадене да продължи по-дълго.

Много силна умора

Умората в началните етапи на бременността е много често срещан и характерен признак на бременност. При някои жени, бременни с близнаци, умората може да е изключително екстремна. Бременността с повече от едно бебе може да е истинско предизвикателство за женския организъм.

7 от най-странните симптоми през бременността

Наддаване на повече тегло

Ако не сте увеличили храната, но напълнявате стремглаво, това може да е признак на бременност, още повече с близнаци. Многоплодната бременност е предпоставка за покачване на теглото твърде много. Възможно е и да имате по-голямо количество околоплодни води заради бременността с повече от едно бебе.

Митове за бременността, които лекарите отричат

По-високи нива на хормоните на бременността

Един от показателите, че сте бременна, е хормонът в началото на бременността, който се установява в началните етапи. Хормонът се нарича човешки хорионгонадотропин и се отделя при бременност. Ако сте бременна с близнаци е възможно да се наблюдават по-високи нива на този хормон.

Високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане също е често срещан симптом при бременност. Може да се появи в началните етапи, както и в по-късните. Ако има многоплодна бременност, вероятността кръвното налягане да се покачва повече, е по-голяма. Това показват данни от обобщения на данните от различни изследвания на Медицинския център към Университета в Рочестър, пише lovetoknow.com.

Суперхрани по време на бременност

Прием на медикаменти, стимулиращи плодовитостта

Вероятността да сте заченали с близнаци, ако приемате различни хормонални стимуланти за плодовитост, е голяма. Шансовете да се случи многоплодна бременност в такива случаи са по-големи. Още по-голяма е вероятността, ако имате фамилна анамнеза за бременност с близнаци в родословното ви дърво или това на партньора ви.

Коментирай