Бременност

Страхотни трикове за бързо забременяване

Как да ускорите зачеването

01.08.2023г. / 09 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте решили да заченете, вероятно ви се иска това да се случи колкото се може по-бързо. Желаната бременност е мечта, която обаче за някои жени е по-трудно постижима по определени причини. Факторите за трудното зачеване са много и съвсем не се дължат единствено на репродуктивни проблеми.

Може ли да забременеете, ако правите секс точно преди цикъла?

За щастие има някои страхотни трикове за бързо забременяване, които могат да ускорят така желаното зачеване.

Наблегнете на стандартните пози в секса

Може да се изненадате, но най-стандартните секс пози са и най-подходящи за бързо забременяване. Това е така, защото предполагат най-естествена позиция на тялото, която природата е предопределила.

Мисионерската и кучешката пози са именно такива подходящи позиции, даващи възможност на сперматозоидите да достигнат яйцеклетката по най-бързия начин. Така и шансовете за оплождане са по-големи.

Лежете по гръб след секс

Лежането по гръб с вдигнати или опрени на стената крака е един трик, който помага за по-бързо забременяване. Това е така, защото в тази позиция помагате на сперматозоидите да се придвижат по-бързо и лесно до целта си.

10 начина да забременеете по-бързо

Не се фокусирайте само върху оргазма

Много жени се притесняват, ако не достигнат до оргазъм по време на секс, защото мислят, че това намалява шансовете за зачеване. Това не е вярно. Важното тук е мъжът да достигне до еякулация. Това гарантира впръскване на необходимото количество сперматозоиди. Женският оргазъм не е ключов фактор в този процес.

Не използвайте лубриканти

Лубрикантите съдържат вещества, които намаляват жизнеспособността на сперматозоидите и ги правят по-бавни. Освен това могат да нарушат pH-то на вагиналната флора, което допълнително утежнява процеса на зачеване заради затруднено придвижване или умиране на голяма част от сперматозоидите преди да са достигнали яйцеклетката.

Противозачатъчните таблетки може да помогнат

Ако дълго време сте опитвали безуспешно да забременеете, консултирайте се с вашия гинеколог дали не е подходящо да предприемете терапия с противозачатъчни за известно време. Известно е, че след употреба на противозачатъчни и прекратяването на приема им след това, зачеването става по-бързо.

Едни от най-честите митове за забременяването

Този ефект се дължи на способността на тези таблетки да регулират баланса в половите хормони. Освен това стимулират яйчниците да отделят яйцеклетки и да овулират.

Коментирай