Бременност

Как да разберете дали сте бременна с момче или момиче

Хитрини за разпознаване на пола на бебето

24.10.2023г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Как да разберете дали сте бременна с момче или момиче

Полът на бебето е нещо, което вълнува всяка майка. Когато разберете, че сте бременна, първият въпрос, който се заражда в главата ви е дали ще бъде момче или момиче. 

Някои жени имат предпочитания за пола и се надяват да им се падне това, за което са мечтали. Други не, но пък това не означава, че не се чудят какво ли бебе ще имат. 

Вместо да се чудите, вижте някои признаци, които обикновено издават какъв ще бъде полът на бебето. 

Чесън 

Това е един от най-странните начини да разпознаете пола на бебето си, който е и същевременно много интересен. Хапнете няколко скилидки чесън заедно с храната или го добавете към салатата си. Избягвайте да го хапвате на гладно, за да не предизвика раздразнение. 

Ако дъхът ви изобщо не мирише на чесън в следващите часове, вероятно сте бременна с момиче. Този феномен се дължи на промяната в хормоните в женското тяло, когато майката носи още една бъдеща жена в себе си. 

Яде ви се сладко

Според вярванията, ако ви се яде сладко, по-вероятно е да носите момиче. Но ако ви се яде повече солено, отколкото обикновено, може би сте бременна с момче. 

Свързани статии

Кожата и косата ви са по-жизнени 

Ако сте бременна с момиче, косата обикновено става много по-плътна, блестяща и лъскава. Тя се озарява и съживява заради женските полови хормони, които взимат превес. 

Ако сте бременна с момче, кожата ви може да стане по-бяла, тенът да се изглади и изравни, както и кожата да стане по-сияйна. 

По-тежко сутрешно гадене от обикновено 

В повечето случаи, ако сутрешното гадене е по-интензивно и трудно поносимо от обикновено, може би сте бременна с момиче. Ако пък е леко и не пречи на нормалното ви ежедневие, вероятността да носите момче е по-голяма. 

Липса на енергия, лошо настроение 

Жените, бременни с момичета, обикновено имат по-лошо настроение и страдат от липса на енергия дори след добра почивка и сън. Енергичността, приповдигнатият дух и дееспособността въпреки бременността в много случаи подсказват за момче. 

Форма на корема 

Според народните вярвания, ако коремът ви е по-високо разположен и стърчи напред, значи носите момче. Ако е ниско разположен и по-разлят по форма, тогава сте бременна с момиче. 

Коментирай
Свободно време