Бременност

Какво да носи бременната в болницата

26.11.2009г. / 09 26ч.
Джадала Мария
Какво да носи бременната в болницата

В последните седмици на бременността, при влизането в 9-ия месец е добре вече да приготвите багажа си за болницата. Питате се – Какво трябва да взема в болницата със себе си и какво могат да ми донесат по-късно?

Пригответе два багажа. Малка чантичка само с най-необходимото за влизането ви преди раждането. нека в нея бъдат – мобилен телефон, кърпички, лъжица и малко шише минерална вода. Носете със себе си и джапанки или чехли. Носете и 4-5 памперса най-малък номер. Този малък багаж ще е с вас или около вас по време на самото раждане и веднага след това.

В по-голямата чанта подгответе дамски превръзки или лигнин, кърпички, тоалетна хартия, две или три нощници удобни за кърмене (с копчета отпред), чорапи, бельо (широки и удобни гащи и сутиен за кърмене) чаша, книга или друго, което смятате, че ще ви трябва. Ще са необходими още памперси и евентуално мокри кърпички за бебето. Носете и помпата за кърма, ако сте решила да кърмите. Този багаж ще ви го донесат веднага след раждането, при настаняването ви в отделението. По-късно ще ви носят нещо за похапване, както и вода.

* * *

Изписване на бебето от родилното
Какво да вземем за Родилното
Какво да вземем за бебчо, когато терминът наближи и какво да вземем за родилното
Всичко за бременността

Коментирай