Мода

Как да почистим побелелите от кишата ботуши

17.02.2012г. / 09 43ч.
Надежда Маринова
Как да почистим побелелите от кишата ботуши

Не е лесно да почистим побелелите от кишата ботуши. Дори вечерта да сме го направили, на другия ден, докато стигнем на работа, газейки в кашата от сняг и луга, те пак се покриват с грозни белезникави петна. Така целият ви красив външен вид – с прическа, маникюр и елегантна рокля отиват на кино заради неестетическата гледка на обувките ви.

Ето няколко полезни съвета:

Вечерта у дома първо измийте ботушите с хладка вода. Насапунисайте ги с течен сапун, като нежно и продължително го втривате в кожата – може да използвате мека гъба. Изплакнете. Намажете с безцветна или цветна боя за обувки. Уверете се, че боята е достатъчно мазна, т. е. не е изсъхнала или с изтекъл срок на годност.

Когато отидете на работа, ако имате възможност, повторете същата процедура. Ако нямате тази възможност, почистете ботушите с мокра кърпичка и отново нанесете боя за обувки – безцветна или с цвят, която предвидливо сте сложили от вечерта в чантата си. Или просто си осигурете 2 тубички – една за вкъщи и втората за дамската чанта. Ако не получите желания резултат, повторете процедурата.

Препатили съветват, ако обувката е от кожа, не от велур, преди да излезете на улицата да напръскате ботушите си с лак за коса – не пречи да опитате.

Не е добра идея да се опитате да заличите белите петна с почистващ домакински препарат или със спирт – има голяма вероятност да увредите кожата на ботушите.

За съжаление дори и да сме имали късмета в началото на сезона да си купим здрави ботуши, кишата в края на зимата така съсипва кожата, че често пъти следващата година те не стават за носене. Все пак добрата грижа за чистотата на ботушите значително ще удължи живота им.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Az ( преди 11 години )
Izpitana recepta,sled kato otsranim solta s mokra kyrpi4ka se naamzvat s krem za ryce :) lice,losion za tqlo,kakvoto imate vky6ti i sydyrja parafin ili glicerin,izdyrja mnogo po-dylgo ot boqta i predpazva kojata na obuvkata kato ne ostavat beli petna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар