Мода

Най-подходящите дрехи за йога

01.08.2012г. / 22 02ч.
Надежда Маринова
Най-подходящите дрехи за йога

Дрехите за йога са важна част от заниманията, защото ако облеклото не ви е удобно, няма да можете да се съсредоточите върху упражненията.

1. Клин до коляното
Размерът на клина може да е 7/8 или дълъг. Най-несполучливите дрехи за йога са късите широки шорти. Когато се навеждате силно напред и встрани, непрекъснато ще се безпокоите дали другите от групата няма да видят бельото ви. Освен това при движение широките шорти ще се увиват, подгъват и усукват, което допълнително ще попречи на правилното изпълнение на асаните.

2. Спортен патналон
Панталонът по тялото е за предпочитане вместо ученическите дънки. Има дами, които са запазили фигурата си и продължават да носят ученическите си памучни панталони главно по носталгични причини. Първо, не е естетично и второ дънките са най-неудобните дрехи за спорт.

3. Тясна, но удобна тениска
Облечете прибрана до тялото тениска или потник, вместо раздърпаната фланелка на мъжа ви. Всяка широка фланелка ще се усуче или смъкне до врата ви, когато застанете в поза свещ, куче или в други асани. Тениската трябва да бъде достатъчно дълга – под талията и до линията на ханша, с не много дълбоко деколте. Най-добре в състава да има еластан или ликра.

4. Удобен сутиен
Бюстът ви трябва да си е на мястото през цялата тренировка.

5. Обувки
Йога се играе най-добре бос, с леки гуменки или с гумени дупчести „пантофки”, които се използват за скалист плаж или за сърф. Добър вариант за студените месеци са чорапите, чийто ходила са гумирани. Ако заниманията са на открито, съобразете се със сезона. Тежките маратонки не са удобни за йога.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай