Мода

Есенните листа срещу високите токчета

Високите токчета и есенните листа – неочаквано хлъзгава комбинация

01.11.2012г. / 14 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-глупавата идея, която може да ни хрумне е да се движим бързо, на дълги разстояния с високи токчета и то по време на дъжд или след това.

Есенните листа трябва да се събират, но колкото и грижи да полагат – където полагат, разбира се – все някое листо залепва за плочките. Колкото по-гладки са плочките и колкото повече есенни листа има, толкова по-важно е да си направите застраховка – злополука.

Вероятността да паднете, при бързо ходене с токчета по такъв тип настилка е право пропорционално на височината на токчетата и обратно пропорционално на влажността.

Свързани статии

Всъщност тази закономерност би била предизвикателство с много неизвестни – броя на листата, броя на локвите, вида на настилката, има ли клатещи се плочки, от какво са направени подметките на обувките, килограмите на жената и дори това – носи ли торби в ръцете си или раница на гърба.

Ако тръгнем да пресмятаме рисковете, може би въобще няма да излезем на улицата, та какво изобщо остава за високите токчета.

Но имайте едно на ум – изберете  - красотата или целостта си.

Ако сте с токчета, много внимавайте! И работата, и любимия и всичко друго може да почака, за да не се налагате вие да чакате пред спешния кабинет.

Заради едно непочистено листо може да имаме такива невероятни проблеми, че есента наистина да ни се види златна от разходи и студена от към емоции.

И както винаги никой друг не ни е виновен, че искаме да сме красиви и елегантни всеки сезон. Всъщност не е изключено да паднеш, дори когато си със съвсем равни обувки – определени настилки се хлъзгат много повече от други. Вариант е по-възможност да заобикаляме опасните места. Кога най-накрая ще съобразят улиците с потребностите на жените?!

За гостите на София веднага можем да кажем – избягвайте жълтите плочки около парламента – най-добре въобще не припарвайте там, особено на високи токчета – опасно за здравето е! Разбира се, списъкът с опасни зони е доста по-дълъг, но като цяло съветът е изключително много внимавайте.

Коментирай
Здраве и красота