Мода

Похвала за зимните рокли

Елегантни и женствени със зимна рокля

19.12.2012г. / 11 22ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-подходящите епитети за зимата са студена, мразовита, ветровита, ледовита. Но като си спомним, че тя трае почти четири месеца, ние, жените не можем да си позволим през това време да се обличаме неглиже, през куп за грош и с дежурните панталони и високи ботуши. Тук на помощ идва роклята във всевъзможните й варианти.

Дънките – зимното клише

Дънките са вечната униформа за четирите сезона. Ако искаме да сме искрени, ще посочим и негативните им качества – с тях придобиваме много спортен вид; и най-дебелият плат не пази от студ; стягат мускулите на краката и корема и пречат на кръвообращението. В добавка – ако сложите дънките в ботушите, бедрата зрително се увеличават и тялото става непропорционално.

Голямо браво за роклята!
Плетена или от лек вълнен, или трикотажен плат, роклята е топла и удобна дреха за зимата. Различните кройки позволяват да се подчертаят или коригират достойнствата или слабостите на фигурата. Тънка талия, женствени извивки на ханша, стройни бедра и дълги крака – женствеността е в апогея си.

Свързани статии

Смело използвайте в съчетание всякакви аксесоари – колани, огромни брошки, ефектни гердани. Дайте шанс на зимните бижута от вълна – освен че топлят на врата, няма опасност да закачат с телчетата си бримка от пуловера/жилетката или роклята.

Студеното време не е причина да сложим дори рокля с къс ръкав от плътно трико или памучен плат. Под нея облечете поло или риза и зимният ви тоалет е готов.

Осмелете се да си купите бяла рокля – в синхрон със снежния пейзаж навън ще получите в добавка невероятно умиротворено и нежно настроение.

Коментирай