Мода

Дантела и вълна – класика за празничната вечер

Какво да облечем на Бъдни вечер, Коледа и Нова година

14.12.2012г. / 17 15ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Декември е препълнен с празнични вечери – официални събития, полуофициални, с колеги, партньори, приятели. Рокля, пола, дънки или панталон да облечем, за да не сгрешим?

Свързани статии

Ресторант
За да се впишете в обстановката, трябва да облечете рокля. Изберете лека вълнена/трикотажна материя. Пригответе си жилетка или сако в случай, че в салона е хладно. Комбинирайте с ефектни бижута и елегантни ботуши.

Вълнения сукман или рокля, облечен с дантелена риза/боди е класика. Дантелата е най-празничната материя, а вълната ще ви стопли.

Дантелената права рокля може да подплатите с мек памучен плат в телесен цвят и така ще я направите идеална за зимната вечер – ще бъде елегантна и топла.

„Празничните зимни цветове“ са черно и бяло – като снега и голите клони, виненочервено – като виното в чашите, охра и черно – като пламъка на свещите.

Кафе-бар

Такова място предполага неформално облекло. Проучете предварително стила на другите, за да не изглеждате не на място с рокля и обувки на токчета, а до вас колежките да танцуват по дънки.

В планинска хижа

Тук вече няма да сбъркате, даже е задължително да се издокарате в топъл зимен пуловер или поло, панталон и удобни боти. Полата оставете за делниците.

За настроението на празника е важно всичко – менюто, компанията и облеклото. Но за зимните партита най-важното е да ви е топло – нали не искате след купона да легнете болни, затова че сте се похвалили с новата си тънка блуза?

Ето какво още може да ви е от полза при избора на дреха за празниците:

Коментирай