Мода

Идеалните слънчеви очила според лицето

Идва пролетното слънце – да си изберем подходящи слънчеви очила

21.02.2013г. / 10 54ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Един от най-любимите аксесоари на съвременната жена – това са слънчевите очила. Освен като изключително услужлива вещ, предотвратяваща донякъде появата на бръчки около очите, слънчевите очила ни дават възможност да поставим различен завършек на външния си вид. Не всеки чифт очила обаче подхожда на всяка физиономия. Как да изберем най-подходящата форма и големина за себе си:

Квадратно лице

„Квадратно“ бихме могли да наречем лице с широко чело, раздалечени скули и ясно подчертана долна челюст. За да компенсирате правите на лицето си, добре е да предпочетете заоблени рамки – овални, кръгли или такива тип „котешки“ са най-добрият вариант за създаване на баланс в случая.

Кръгло лице

Ако лицето ви е по-заоблено, вероятно ще искате да му придадете повече издълженост и създадете впечатление, че е по-малко. Тук е добре да заложите на по-широки рамки или такива с правоъгълни, квадратни или като цяло стъкла с ръбове. Търсете и рамки, които са по-плътни в частта си пред веждите.

Ромбоидно лице

По-тясно чело, малка брадичка и широки скули – това са основните характеристики на ромбоидното лице. Основната ви цел е да смекчите остротата на формите, затова заложете на леко заоблени рамки. Другият основен най-добър вариант са очила без рамки. Трябва да внимавате обаче да не стърчат встрани от лицето ви.

Овално лице

Това е лице с брадичка, малко по-тясна от челото, а скулите се намират по-високо. Дамите с такава характеристика на лицето могат да бъдат по-спокойни, защото на тях им отиват повечето видове очила. Експериментирайте с най-различни геометрични фигури, които да компенсират заоблеността на лицето ви. Правоъгълни или квадратни рамки са сред най-подходящите.

Продълговато лице

Тук дължината на лицето ви превъзхожда ширината, носът е издължен, а скулите – високи. Целта е да скъсим дължината на лицето си и да го накараме да изглежда по-широко. Основната хитрина, на която можете да разчитате, е да изберете очила, чиито стъкла са по-издължени по вертикалата и не излизат от контурите на лицето ви по хоризонталата.

Коментирай