Мода

Екозащитници бойкотират кожената мода в Милано

Кожата с косъм дразни защитниците на животните

25.02.2013г. / 11 08ч.
Аз жената
Снимка: Reuters, модел на Версаче за есен-зима 2013

Снимка: Reuters, модел на Версаче за есен-зима 2013

По време на модното ревю на Just Cavalli, част от Седмицата на модата в Милано, на подиума излязла активистка от организацията за етично отношение към животните PETA.

Тя държала плакат с надпис „Вашата мода е тяхната смърт“. Стилистите и редакторите веднага написали за това в Туитър, а охраната свалила саботьорката от сцената и я извела от залата.

През цялото време ревюто не спряло и манекенките продължавали да дефилират, сякаш нищо не се случвало.

Появата на активисти на PETA и на други екоорганизации, защитаващи правата на животните, е била очаквана, тъй като точно тази Седмица на модата се слави с предпочитанията си към дрехите и аксесоарите от естествена кожа.

Свързани статии

Подобна участ сполетяла и колекцията на Cavalli, чийто ключов елемент също са животинските принтове – тенденция в предложенията на много модни дизайнери за есен-зима 2013/2014.

Обстановката при дефилето на Max Mara е била далеч по-спокойна, макар че и в нейната колекция е силен акцентът върху кожените дрехи. Кожата с косъм е акцент при жилетките и пуловерите и даже в легендарното за марката палто в цвят камел. Но дизайнерите са предпочели да използват кожата само като допълнение – в платки, маншети и в долната част при подгъва.

Коментирай