Мода

Как дрехите да ни оформят идеално тяло?

По-слаби без диети – модата на помощ

14.03.2013г. / 10 08ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Една жена никога не е оправдана в лошия избор на дрехи. И не е проблемът тук дали са на мода, или не, а дали са в синхрон със същността на физиката и психиката й. Може би често ви се иска да започнете да носите един-два номера по-малки дрехи или да приличате на по-младата си колежка от офиса. Освен хилядите диети и упражнения за отслабване, има още един начин, по който можете да започнете да се чувствате отново добре в кожата си – приемете се такава, каквато сте и без повече неприятни емоции, излезте и пазарувайте целенасочено и без притеснения.

Дрехи, които „обгръщат“ линията ви

Не е нужно да криете части от тялото си, важното е да можете да подчертаете други, с които се чувствате по-сигурна или просто да направите така, че да изглеждате перфектно и в този си вид. Рокля тип камбанка, вталено сако, туника с широк колан – това са само част от начините за „намаляване“ на талията например.

Правилната материя

Платове със ситна плетка като копринен креп или плътен памук много добре прикриват несъвършенствата по тялото. Ограничете се до блузи и рокли от тези материи – памучен пуловер от този тип няма да ви е от полза.

Идеалната дължина

Колебаете се между по-дългата или по-късата пола? Най-красиво стоят рокли и поли с долен ръб на няколко сантиметра над коляното или до земята.

Прибиращи ръкави

Независимо дали става въпрос за блуза, жилетка или пуловер, ръкавите с дължина 3/4 стоят най-добре. Повечето жени имат по-тънки китки и предмишници, но се притесняват от бицепсите си. Просто навийте ръкавите си и ще подчертаете по-красивото у себе си.

„Тънки“ цветове

Не се ограничавайте единствено с черни дрехи, за да изглеждате по във форма. Моряшко синьо, тъмнолилаво, шоколадовокафяво са едва част от цветовете, които изпълняват същата функция като черното.

Правилните бижута

V-образно деколте с красиво бляскаво колие ще отмести погледа от извивките ви и ще ги съсредоточи в себе си.

Щампи и шарки

Не се притеснявайте за това колко шарена блуза или панталон ще сложите. Малките точки са за препоръчване, но когато се отнасят за панталон, колкото по-големи, толкова по-добре. Райетата също не са за изпускане, но търсете не хоризонтални, а вертикални, за да изглеждате по-високи и слаби.

Коментирай