Мода

Кийра Найтли влиза в кожата на модната легенда Коко Шанел

През май 2013 ще се състои премиерата на нов късометражен филм за легендарната дизайнерка Коко Шанел

21.03.2013г. / 13 50ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Британската актриса Кийра Найтли влиза в ролята на легендарната модна икона Габриел Коко Шанел. Поканата е получила от автора на едноименен късометражен филм на прочутия дизайнер и творчески директор на Шанел Карл Лагерфелд.

С филма модната къща ще отбележи своята 100 годишнина, пише The Guardian. Снимките ще се осъществят в Довил – луксозният френски курорт, в който през 1913 г. Коко Шанел открива първия си бутик, финансиран от нейния любовник, британският аристократ Артур Капел.

Свързани статии

Заедно с Кийра Найтли във филма ще участват моделите Стела Тенант, Каролин де Мегре, Талула Харлех и Брад Крьониг. Французойката Клотилд Есме ще играе Адрина – сестрата на Коко Шанел. Премиерата на филма ще се състои през май 2013 г. на шоу на Шанел в Сингапур.

Двадесет и седемгодишната Кийра е лице на парфюма Coco Mademoiselle. Седемдесет и деветгодишният Лагерфелд вече е снимал два филма за легендарната модна марка – „История на фея“ през 2012 г. и „Помни“ през 2011 г.

Свързани статии

Актрисата е родена в Тредингтън на 26 март 1985 г. След невероятния й успех в ролята на Ана Каренина, се очаква и в този филм тя да се превъплъти блестящо. Други нейни запомнящи се роли са в „Гордост и предразсъдъци“, „Карибски пирати“, „Крал Артур“, „Опасен метод“, „Изкупление“, „Коприна“ и др. Любимка на Холивуд и на публиката, Кийра Найтли блести с драматичен талант и винаги стилна модна визия.

В „кожата“ на Коко Шанел – царицата на модата – досега са влизали актрисите Ана Муглалис и Одри Тоту.

Коментирай
Свободно време