Мода

Тенденции в мъжката мода за пролет-лято 2013

Бомбе, шалове и обемни чанти са част от аксесоарите в мъжката мода за пролет-лято 2013 година

03.06.2013г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Колекциите в мъжката мода за пролет – лято на 2013 година представят едно изобилие от теми и цветове. Цветовете са разнообразни, материите са отново памук и лен. Линиите на модели са съобразени с настроението, което носят те.

Свързани статии

Сафари темата предлага модели, които са в цветовете на природата. Бежово, охра, екрю, зелено и тъмнокафяво напомнят за дивото. Пагони и квадратни джобове, както и бермуди, са акцента на темата. Саката са с двуредно закопчаване, обувките са модел „оксфорд“, но с височина до глезените.

Фини ризи в охра и големи чанти с къси дръжки са допълнение към имиджа. Дрехите са удобни и практични и са част от предложението за тази година на Diesel, Kris Van Assche.

Райето

Както в дамската мода, така и в мъжката райето е на показ. Раирани костюми, сака, панталони, тениски, ризи, пуловери са само част от колекциите на Salvatore Ferragamo, Dolce & Gabbana, Gucci и Diesel.

Райетата са в ярки цветове или в класическите сиво и черно, по-широки или тесни. Едно напомняне за лятото и за градската среда. Дрехите с акцент райе са комбинативни, защото обикновено те са акцента на аутфита.

Раирано сако се съчетава много лесно и приятно с бермуди, дълъг панталон или дънки. Дългите панталони се стесняват към глезена, което придава една издълженост на силуета.

Колкото до цветовете, всички, които са ни познати са разрешени. Смелото им съчетаване според случая, придава една свежест. Памучни тениски тип поушърт с леко вдигната яка се комбинират с шапка с козирка, чанта, която да се носи през рамото, бомбе, памучен или ленен шал.


Елекът е класически елемент, който се съчетава добре не само в официални имиджи, но и тези подходящи за градския стил. Обувките са гуменки, велурени мокасини или тип „оксфорд“. Кожените сандали също присъстват в пролетно-летните колекции за 2013 година.

Снимки: Getty Images

Коментирай