Мода

Високотехнологични очила – част от модата

Да си умен е модерно

04.09.2013г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Може ли модата да е високотехнологична? Да, когато става въпрос за Google glass. Още през 2012 година вниманието на всички бе привлечено от поредната технологична иновация.

Очила, които да съчетават в себе си камера, дисплей, батерия, микрофон, тъчпад, както и много други полезни и интересни приложения. Всичко това събрано в рамки, които ще се предлагат в пет цвята – графит, сиво, цвят на мандарина, бяло, светлосиньо.

Рамката ще бъде лека, удобна и здрава като ще има възможност да се поставят и диоптрични стъкла. Цената все още не е уточнена, което предизвика много въпроси дали това няма да е поредното технологично бижу, което ще могат да си позволят само богатите. Продуктът се очаква да излезе на пазара в края на 2013 или началото на следващата година.

Миналия септември при представянето на лятната колекция, модели на дизайнерката Диана фон Фюрстенберг дефилираха с Google glass. Те доказаха, че едни „умни“ очила могат да изглеждат стилно и шик към аутфита на всяка жена. Което за пореден път подсеща, че да си умен е модерно.

Снимка: Reuters

Коментирай