Мода

Обявиха цветовете на 2016-а година

Те ще са розов кварц и серинити

12.12.2015г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook Pantone

Снимка: facebook Pantone

В очакване на новата 2016-та година е време да обърнем внимание към цветовете за предстоящата година. Брандът Pantone (компанията е най-известна със своята система за съответствие на цветовете) както обикновено, в края на всяка година обявява водещите цветове за идната. През 2015 властващ е марсала.

Ще посрещнем 2016-та година в розов кварц 13-1520 и серенити 15-3919. Какво е характерното за тези цветове? За първи път Pantone предлага комбинирането на два нюанса. Трябва да отбележим, че това са цветове, които ще въздействат положително върху тези потребители, които изберат да ги носят под някаква форма или да ги добавят в интериора на дома и офиса.

Розовият кварц и серинити демонстрират баланс между топъл полъх и хладното спокойствие на сините нюанси. Това създава едно усещане за успокояване, ред, мир. Цветовото съчетание е и едно предизвикателство към традиционните възприятия за цветови асоциации. Носете розов кварц, когато искате да внушите на себе си и околните чувство на спокойствие и състрадателност, релакс.

Свързани статии

Серинити носете или добавете в дома си, когато искате да усетите простора на синьото, безкрайността, чувството за облекчение. Независимо дали тези нюанси са под формата на материя, боя, облицовка и т. н., те ще ви донесат релакс.

За повече блясък към тях добавете сребро, злато, металик цветове, включително и зелени, лилави, богати кафяви и всички нюанси на жълто и розово.

Снимки: facebook Pantone

Коментирай