Мода

Български дизайнери на SARAJEVO FASHION WEEK

18.12.2006г. / 16 39ч.
Аз жената
Български дизайнери на SARAJEVO FASHION WEEK

От участие в деветата по сила в света Седмица на модата, която тази година носи името на генералния спонсор “СоmTrade Sarajevo Fashion Week”, се завърнаха пълноправните членове на Националната камара за мода на Република България Цонка Петрова – дизайнер на “Микстар” – Пловдив, и Мариана Макавеева – дизайнер на сватбен салон “Лита” – София.

Цонка Петрова представи за “Микстар” колекция прет-а-порте дамски бизнесоблекла, а сватбен салон “Лита” – изваяна колекция висша мода сватбени рокли на Марияна Макавеева, които изправиха на крака хилядната публика в Босненския културен център. Бурните аплодисменти за българските дизайнери, представили достойно страната ни, и участието на Националната камара за мода в учредената миналата година Балканска организация на дизайнерите SELF Catwalk, бяха достоен финал на “ComTrade Sarajevo Fashion Week”.

В дефилетата участваха дизайнери и на другите съучредители на организацията от Сърбия и Румъния, както и дизайнери от Централноевропейските и Скандинавски страни, Тайланд (Банкок), Малайзия (Куала Лумпур), ЮАР (Кейптаун) – част от инициативата “Мода без граници”, обединяваща 12 държави в света.

Моделите, представящи колекциите, са били прецизно селектирани от босненски, френски и италиански модни агенции.

Цялостният престой, участието в дефилетата, телевизионните излъчвания и пътуване на българските представители, бе изцяло спонсорирано от GTZ по програмата за подкрепа на Балканските дизайнерски организации чрез Националната камара за мода на Република България.

Срещите на учредителите на SELF продължават и през 2007г. с участие и на други български дизайнери – пълноправни членове на Камарата, за което ще ви информираме своевременно.

фото поглед

Коментирай