Мода

Пиер Карден с юбилейно ревю (галерия)

Дизайнерът обяви новината, че продава бизнеса си

16.12.2016г. / 16 37ч.
Михаела Лазарова
Пиер Карден. Снимка: Reuters

Пиер Карден. Снимка: Reuters

Френски шик и класа! Едно необикновено ревю се проведе преди седмици във Френската академия в Париж. Дизайнерът Пиер Карден отпразнува с модно шоу 70 години в модната индустрия. Той създава френската модна къща през 1950 година.

Последният му спектакъл бе едно напомняне за работата му през всичките тези години, но и бе съобщена новината, че дизайнерът, който вече е на 94 години планира да продаде бизнеса си. Всъщност това не е първият път, в който той споделя, че има намерение да се оттегли от модния бизнес.

Карден подчерта, че бизнесът му продължава да се развива много добре, а печалбите му от продажбите в световен мащаб са достигнали до 2 милиарда долара. Той е първият дизайнер, който представя ревю във Френската академия, която е един от най-старите институти във Франция.

Някои от моделите в ревюто напомняха на живи скулптури. Имаше много блясък, пайети, флорални мотиви, разкошни панделки и шевици.

Свързани статии

„Модата е социална, културна, морална категория, с нейната собствена философия и психология.“ – споделя Карден.

Кога и как ще бъде извършена продажбата на модния бранд, предстои да разберем. В галерията ни може да видите още от модното шоу.

Снимка: Reuters

Коментирай