Мода

Модни правила, които кралските особи винаги следват

Шапката е царицата на аксесоарите

05.08.2018г. / 06 35ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Известен факт е, че кралските особи трябва да спазват редица правила, що се отнася до начина на обличане и външния вид изцяло. Някои от тези ограничения са вследствие на задължителния протокол, докато други правила се появяват в резултат на работа със стилисти. Вижте кои са тези специфични модни закони, с които кралските особи се съобразяват и как влияят те на стила им.

Ярките цветове

Едно от правилата, които кралица Елизабет Втора е наложила в своя стил на обличане са дрехите в ярки цветове. Целта е, когато е на обществени места, заобиколена от тълпи от хора, да бъде лесно забелязана и никой да не се съмнява, че това е именно тя.

Шапката

 

Едно от хубавите неща да си член на кралската фамилия е възможността да носиш красиви и оригинални шапки през цялата година.

Според Даяна Мейдър, консултант и учител по етикет, шапките са запазена марка за стила на дамите от кралското семейство, що се отнася до официални събития като църковни служби, сватби и други.

Тиарата е само за специални случаи


Известно ли ви е, че носенето на тиара е запазено само за омъжените дами или членове на кралското семейство? Това е причината Кейт Мидълтън да започне да слага красивото украшение, едва когато се омъжи за принц Уилям. Според Даяна Мейдър, тиарата започнала да се налага за официални събития, защото „шапките не се носят в затворени помещение след 6 вечерта“.

„Бляскави диаманти и тиари не се носят през деня и само омъжените дами ги слагат. За омъжените дами това е признак за техния статус и е показвало дали тази дама е обвързана и не си търси съпруг.“

Сега, след като вече е омъжена дама, Кейт може да избира от кралските бижута за глава и ги носи най-вече на официални събития като държавни вечери.

Обличат това, с което са свикнали

Също както обикновените хора, членовете на кралското семейство имат любими дизайнери и се придържат към техните модели. Така например Кейт Мидълтън най-често облича дрехи на Алекзандър Макуин, Майкъл Корс, Долче и Габана.

Чорапогащниците са задължителни

Това е неписано правило от кралския етикет, но се спазва от всички дами във фамилията.

Клъчът

 

Като голяма част от кралските особи и Кейт Мидълтън избира клъча като аксесоар на официални събития, като редува различни модели, принтове и цветове според облеклото си. Според консултанта по етикет Мика Мейер, херцогинята избира да носи клъч, за да може да я държи в двете си ръце на събития, на които ръкостискането не е добър вариант.

Имат силен цвят, запазената им марка

Голяма част от кралските особи наблягат в начина си на обличане на няколко цвята, които се превръщат в тяхна запазена марка. Така например на Кейт Мидълтън цветът е синьо, нейната сила е в него. През годините тя е експериментирала с различни нюанси на синьото – бебешкосиньо, кобалтово, индиго, но определено това е любимият ѝ цвят.

Снимки: Reuters

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
vsi4ki sa mnoogo elegantni , no mi haresva nai- mnogo stilut na kralicata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар