Мода

Висша мода от Chanel за пролет/лято 2020

Ще носим обемни поли

22.01.2020г. / 14 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: EPA/БГНЕС

Снимка: EPA/БГНЕС

Едно от най-значимите модни събития в началото на всяка година е Седмицата на модата. Поглеждаме към френската столица и представянето на Haute Couture на Chanel за пролет-лято 2020 в Гран Пале. Една колекция, издържана предимно в бяло, екрю, черно. Творческият директор на френската модна къща Виржини Виард неслучайно избира това цветно настроение.

Тази колекция напомня и е вдъхновена от детските години на Коко Шанел, която едва 12-годишна остава сирак и заедно със своите братя и сестри отива в приют за сираци в католически манастир. Там Коко се научава да шие, а в колекцията на Виард тази история е представена по фин и красив начин.

Свързани статии

Много от моделите имат красиви бродерии описващи кръгове, блясък, който е препратка към витражите на параклиса. Костюмите от туид ще носим и през пролетта и лятото на 2020 година. Много тюл, обемни поли с висока талия, панделки, волани...

Дантелата е задължителна част от визията ни, а флоралните декорации в нежни розови и ментови цветове, добавят разкош. Още за колекцията може да видите в галерията ни.

Снимка: EPA/БГНЕС

Коментирай
Свободно време