Мода

Кои са предпочитаните марки и модели маратонки при лекоатлетите?

Това зависи както от формата на крака ви, така и от размера и теглото на обувката

06.10.2020г. / 11 42ч.
Аз жената
Кои са предпочитаните марки и модели маратонки при лекоатлетите?

Трудно можем да кажем коя марка и модел маратонка е най-удобната за бягане. Това зависи както от формата на крака ви, от размера и теглото на обувката, от подготовката ви и най-вече от целите, които имате.

С толкова много променливи е наистина невъзможно да се каже коя марка е най-добрата и удобната, но има марки, които предлагат маратонки от най-висок клас и това, което можете да сторите е просто да откриете вашата марка сред тях.

Кои са предпочитаните марки спортни обувки за бягане?

Nike

Американската мултинационална корпорация отдавна доминира на пазара на спортни стоки в САЩ и е най-предпочитаната марка на маратонки за лека атлетика в света. Моделите, които предлагат от Найк са с високо качество и са подходящи както за състезатели, така и за любители на джогинга и фитнес маниаците. Според експертите от dress4less.bg един от най-търсените и продавани модели на Найк за 2020 година е Pegasus Turbo 2.

Adidas

Базираната в Германия мултинационална компания проектира и произвежда спортна екипировка вече няколко десетилетия и е една от двете най-популярни спортни марки в света. Що се отнася до спортните обувки, Адидас изоставаше малко от прекия си конкурент Nike, но през 2017 година успя да намали значително разликата като представи на пазара нова версия на класическия си модел маратонки. Като един от най-популярните модели маратонки на Адидас за 2020 специалистите определят Adidas Supernova. 

Under Armor

Under Armor е американска спортна компания, която е създадена през 1996 година. Въпреки сравнително крехката си възраст, брандът успешно се нарежда сред лидерите в производството на маратонки за лекоатлети.

Според експертите от dress4less.bg успехът на Under Armor се дължи на екологичните линии на производство и на иновативното използване на тъкани и технологии. Маратонките Under Armour са съобразени с натоварването на атлетите. Почти всички модели на бранда са леки, с удобна подметка, с подложка от мемори пяна и изработени от дишащи материи. 

New Balance

Базираната в Бостън, САЩ спортна компания е сред водещите брандове по продажба на спортно облекло и обувки на американския пазар. В Европа спортният бранд през последните години набира сериозна популярност и това съвсем не е случайно. New Balance предлага не само голямо разнообразие от спортни обувки, но и спортно облекло и аксесоари от високо качество. За 2020 един от най-популярните модели на New Balance  е Fresh Foam X Beacon v3.

Nfinity Athletic Corporation

Със седалище в Атланта, Джорджия (САЩ), Nfinity е единствената марка в света, която се фокусира изключително върху проектирането и производството на леки спортни обувки с висока производителност за жени лекоатлети. Маратонките на основаната през 2003 година компания са проектирани така, че да отговарят на биохимичните нужди на спортистките за подобряване на спортните им постижения и намаляване рисковете от нараняване. 

Columbia Sportswear

Базирана в Орегон, САЩ, компанията създава иновативни спортни обувки, облекла и аксесоари за любимите на всички спортове. Някой от основните ѝ марки включват Sorel, prAna, Mountain Hardwear и Colombia. Компанията произвежда облекла и аксесоари за спортове на открито като ски, лека атлетика, сноуборд, водни спортове, катерене и други от 1983 година до днес. 

Newton Running

Newton Running е основана преди едно десетилетие от група треньори по лека атлетика. Компанията е базирана в Боулдър, Колорадо (САЩ) и проектира и предлага маратонки от висок клас. Това, което отличава спортните обувки на тази компания от всички останали е патентната им технология „Action / Reaction“, която подпомага бегачите да подобрят физическата си форма. Технологията, която използва бранда при създаването на маратонките си поглъща ударите, възвръща енергията и не натоварва краката на състезателите.

Brooks Sports

Основана през 1914 година и базирана в Сиатъл, САЩ, компанията първоначално произвежда спортни обувки за всички видове спортове. През 2001 година обаче взима стратегическо решение и се фокусира основно върху проектирането и производството на маратонки за бягане. Това в крайна сметка се оказва печелившо решение, тъй като в момента модели като Adrenaline, Brooks 'Ghost, Levitate на Brooks Sports са сред най-продаваните на дребно модели маратонки за бягане в САЩ.

Avia

Авиа е американска компания специализирана в производство на продукти за йога, спортни обувки за бягане и спортни облекла. Основна е през 1979 година и макар да не е много популярна в Европа, на американския пазар е добре позната. Компанията набира сериозна популярност в света на леката атлетика, когато създава маратонки за фитнес и лека атлетика с вградени технологии като Anatical Rebound Cradle (ARC), технологията FOM и други. Днес маратонките на Авиа се търсят от състезателите по лека атлетика, защото предлагат изключителен комфорт и лекота при бягане.

Коментирай