Мода

Тенденциите в обувките 2021 – какво ще носим тази година

Кои ще са актуалните модели през пролетта

25.03.2021г. / 10 03ч.
Аз жената
Тенденциите в обувките 2021 – какво ще носим тази година

След цяла година прекарана на затворено, идеята да имаме чифт обувки, различен от чехли, звучи наистина освежаващо.

Ако всичко върви наред, би трябвало в началото на лятото да се върнем към нормалния си живот (или поне ни се иска), затова ще ви представим основните тенденции при дамските обувки през 2021 – да сме готови за активна година, пък да става каквото ще.

Дамски боти

Започваме с този модел, който всъщност носим най-дълго през годината – дамските боти. Те са идеалните обувки за преходни сезони, а ако зимата е безснежна, може да ги носите спокойно от октомври чак до края на април.

През последните години най-популярният модел от тях са т. нар. дамски боти тип челси – с ластици отстрани, нисък ток, много стилни и супер подходящи както за скини дънки, така и за рокли.

Ако искате да привличате вниманието към себе си, заложете на лачени дамски боти, те превръщат и най-семплите дрехи в забележителен аутфит.

А ако пък ви е омръзнало от черни на цвят обувки, точно при ботите има такова цветово разнообразие, че ще бъде задоволен и най-капризният вкус.

Мокасини

Тези меки, удобни, многоцветни обувки само чакат пролетта, за да разцъфтят. Изберете точно тях, ако вашият ден е активен, динамичен и свързан с много движение. Ако предпочитате да носите рокли и игриви поли, ако наричате дънките „униформа“, мокасините ще са логичният завършек на вашия аутфит. Сред ключовите цветове са керемиденочервено, цвят пудра и млечнозелено.

Сникърси

Маратонките или сникърсите, както свикнахме да им казваме, заслужават отделна статия, защото моделите и стиловете при тях са толкова разнообразни, че не можем да съберем всичко на едно място.

Все пак ключовите думи, свързани с този тип дамски обувки, са: големи платформи, неонови цветове, златни елементи и ярки брандове.

Не се свенете да ги носите и на работа, дори в комбинация с по-строг костюм – това е новото модерно и всички ние ужасно харесваме удобството на маратонките.

Но един съвет от нас – когато избирате маратонки за спорт, обърнете внимание първо на удобството и функционалността и чак след това на цветовете и модела. Когато спортуваме, най-важна е сигурността.

Обувки на токчета в нежни цветове

Не тъгувайте по елегантните обувки, те са тук и нямат намерение да отстъпват първото място, когато става дума за безупречен стил и извайване на краката. Новото тази година при обувките с висок ток са нежните цветове – лилаво, розово, с тънко токче.

Особено елегантно стоят тези модели дамски обувки на токче, които са с тънка каишка при глезена.

Ниски дамски обувки

Ако балансирането на висок ток не е вашият любим спорт, модните тенденции са благосклонни и определят като модерни и ниските обувки. Те както обикновено се славят с голямо разнообразие на цветовете и декоративните елементи, а единствената трудност при тях е да се спрете на един или два чифта.

Комбинират се и с панталони, и с рокли, подходящи са за офиса и са лесни за обуване, когато бързате да излезете на кафе с приятелки.

Летни чехли

Оставихме най-сладкото за накрая – летните чехли тази година са с големи надписи и в цветовете на дъгата. Забравете за неудобните каишки през пръстите, тази година ще се носят класически модели летни чехли на високи подметки за истински летен шик.

Коментирай
Здраве и красота