Мода

Модерните дамски пуловери за сезон зима 2021/2022

07.12.2021г. / 09 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки моден сезон си има своите типични особености за всеки вид облекла. А зимата, естествено, е точното време да облечем новите любими дамски пуловери – топли, женствени и красиви. Какви са тенденциите при дамските пуловери за зимния сезон 2021/2022 ще Ви разкажем сега.

Релефни елементи

Плетени дамски пуловери с релефни елементи, ластици, плитки и всякакви шарки – това е нещото, което можете да облечете тази зима. Към тях търсете добре оформено деколте, широки ръкави, асиметрични прорези. За да олекотите стила, под тях може да добавите дреха от тънка материя – блуза, бюстие или поло.

Романтична нотка

Този път стилистите внасят женственост в дамските пуловери по най-подходящия начин – с пайети, камъни, апликации, ресни, волани, мъниста. Никак няма да Ви е трудно да откриете себе си в тази тенденция – вариациите са наистина безброй, от съвсем семпли до забележително шикозни.

Допълнителните материи

Освен блестящи фигури по Вашия нов пуловер може да има и детайли от различна, контрастна материя. Те могат да бъдат от различни видове прежда, например пухкав мохер, лъскава вълна, фина нишка или метализирани прежди, но могат да бъдат и красиви парчета от плат или кожа. Този тип дамски пуловери ще Ви дадат шанс да разкриете своя характер и да покажете оригиналния си и разчупен вкус.

Цветовете

Що се отнася до модерните цветове, през тази зима можете смело да заложите на класическите, универсални цветове, като бяло, кафяво, сиво и черно. Но ако имате нужда от по-ярки тонове и настроение в напрегнатото си ежедневие, не се колебайте да ги добавите. Стилистите Ви предлагат широка гама от цветове – тъмносиньо или бледосиньо, коралово, бежово, виненочервено, тюркоазено, оранжево, зелено. Сред тях със сигурност ще намерите онзи, който пасва не само на Вашите желания и стил, но и на косата, очите и кожата Ви – за да изглеждате наистина перфектно.

Моделите

Модните дамски пуловери за 2022 г. напомнят малко модата от края на 80-те и началото на 90-те. Те са широки, свободни, изглеждат няколко номера по-големи и в голяма степен крият фигурата. В същото време дават свобода на движението и много, много уют, за да Ви помогнат да направите зимата по-приятно преживяване. Лесно можете да ги комбинирате с клинове, тесни панталони, дълги поли от леки материи. Все пак за макси дамите е по-добре да не прекаляват с ширината на пуловера, за да не добавят излишни сантиметри към визията си.

Сред хитовете на сезона са моделите пуловер-рокля – дългите, свободни, топли блузи, които можете да носите с клин, дебел чорапогащник или тесен панталон.

И последната визия, на която можете да се спрете без риск да сте демоде, са пуловерите с голи рамене. Без значение дали става дума за широки деколтета или за специално направени разрези, голите рамене са Вашият актуален шанс да изглеждате женствени дори в най-дебелия пуловер. Но и тънките материи също се препоръчват! Нежният контраст между пухкавата прежда и гладката кожа е не само красив, но и съблазнителен.

Що се отнася до връхните дрехи, дизайнерите залагат на стилни елеци, пухкави кожени палта (както къси, така и дълги) и леки якета в подходящ цвят и стил.