Мода

Колекцията на Dior за есен/зима 2022/2023 – поглед към следващата ера

Корсетите ще бъдат част от гардероба ни

11.03.2022г. / 10 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Когато Dior ще представя нова колекция, тогава знаем, че ни очаква великолепие. На 1 март в парижката градина „Тюйлери“ творческият директор на френската модна къща Мария Грация Кюри ни показа тоалети от новата ера, от бъдещето, в комбинация с разкошни лъскави материи, плисе, каре и дантела.

Колекцията на Chanel за есен/зима 2022/2023

Корсетите се завръщат във визията ни върху рокли, палта, ефирни блузи, за една още по-елегантна линия на силуета. Следващата ера – благодарение на италианската художничка Marialla Bettineschi, зашеметяващата сценография беше озаглавена „Следващата ера“, смесваща богата история с визия за бъдещето, придружена от музика от Мишел Гобер.

Фантастични маникюри в тъмночервено (галерия)

За „Следващата ера“ Bettineschi успява да създаде галерия от мащабни портрети на жени от 16-и и 19-и век от историята на изкуството. и така тази художествена рамка позволи на Мария Грация Кюри да представи новите си модели за есен/зима 2022/2023, разкривайки редица класически модели с поглед към бъдещето.

Маникюр в тъмни лилави тонове (галерия)

Луминесцентни цветове, модели якета (и не само), които имат контрол над температурата докато се носят, очила, които напомнят за филмите с фантастика. Новата ера е тук, бавно се прокрадва. Но това няма да ни спре да носим пепит, каре, леопардов принт, плисе, разкошни поли с висока талия и токчета. Повече за колекцията може да видите в галерията ни.

Коментирай