Мода

Колекцията на Chanel за есен/зима 2022/2023

Ще носим брошки и ярки цветове

10.03.2022г. / 15 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Седмицата на модата в Париж е едно от най-значимите модни събития. В края на зимата то представя есенно-зимните предложения на едни от най-известните модни къщи за следващия сезон. Време е да обърнем поглед към Grand Palais Éphémère и колекцията на Chanel за есен/зима 2022/2023.

Колекцията на Chanel за пролет/лято 2022 – пеперуди, коприна и ярки цветове

Няма съмнение, че туидът ще е част от гардероба ни – рокли, сака, поли, палта. Но визията ни ще бъде много динамична. Ще има поп настроение в ярки цветове, ще носим широки панталони с красиви шевици или пайети. Кожените панталони и впитите кожени поли и рокли също ще намерят място във визията ни.

Впечатление в колекцията правят десените. Комбинации от различни видове каре в една визия. Брошките с камъни и флорални мотиви ще добавят повече романтика във визията ни и ще ги комбинираме в тънките коланчета тип верижка.

Roberto Cavalli за пролет/лято 2022 – много принт и златни текстури

Дамските чанти ще бъдат в различни размери и линии, но общото при тях са дръжките тип верижка. По отношение на цветовете няма да имаме ограничение – червено, земни багри, черно, сиво, тъмни лилави нюанси, яркорозово.

Творческият директор на френската модна къща Виржини Виар ни кани да съчетаваме смело цветовете, да обуем рипс чорапогащи, такива, които са със сребристи нишки и да ги съчетаем с фини класически обувки.

Харесвате гумени ботуши? И тях ще може да носите през есенните дни на 2022. Една забележителна колекция, която ни учи, че модата може да ни помогне да избягаме от всичко мрачно и скучно. Повече кадри от представянето ѝ вижте в галерията ни.

Коментирай
Свободно време