Мода

Десет начина, по които да носите една риза

Можете да получите ефектна, асиметрична блуза

07.09.2022г. / 17 33ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за дрехи-класика, всички се сещаме за малката черна рокля, дънките или пък сакото. Има ли още някоя дреха, която да изброим редом до тях? Разбира се – списъкът може да стане доста дълъг, но сега ще поговорим за една блуза, без която всеки дамски гардероб ще изглежда празен, а именно – ризата. Абсолютната класика си остава бялата риза, но можете да разнообразите с други неутрални цветове – сиво, черно, бежово, нюд… Заложете на какъвто и да е нюанс, стига да имате това модно бижу, което тази година се завърна като модна тенденция с пълна сила. И така – разполагате с риза. Как можете да разнообразите носенето ѝ?

Предлагаме ви десет начина, по които можете да направите това. Кои са те?

Завържете ризата отпред

Този стил е подходящ за по-топли дни. Облечете ризата си, като я закопчаете само около бюста. Хванете долните краища и завържете отпред. Съчетайте с дънки, панталон, пола или къси панталонки.

Отворен гръб

Този начин за носене е подходящ, ако разполагате с по-елегантна риза, от фина материя. Облечете я на обратно – нека копчетата отидат на гърба. Завържете краищата и не закопчавайте. Получава се много приятен, леко екстравагантен ефект – с гол гръб.

Къс обърнат вариант

Отново ризата трябва да е облечена на обратно. Закопчайте горните копчета до средата. Подгънете ризата отпред, като подпъхнете оставащия плат отдолу (в зависимост колко къса искате да е ризата), и завържете отзад.

Парти стил

Този начин за носене на вашата риза може да използвате, ако имате внезапна покана за парти и се чудите какво да облечете. Облечете ризата с копчетата отзад, не закопчавайте, а вържете на гърба долните два края на дрехата. Разхлабете силно около яката и смъкнете до раменете. Ще имате ефектен тоалет, с гол гръб и рамене, ако съчетаете с дънки или панталон, с високи или ниски обувки.

Асиметрично

Облечете ризата, а след това извадете единия ръкав, като той мине под мишницата. Закопчайте няколко копчета на ризата, като оставите последните незакопчани. Хванете срещуположния край и го вържете заедно със свободния ръкав. Подгънете от едната страна, а от другата – пъхнете в панталона. Ще се получи асиметричен ефект – едното рамо е голо, като се вижда и малка част от талията ви.

Без ръкави

Започнете да закопчавате ризата от нивото на бюста, без да обличате ръкавите. Тях можете да завържете отпред и да използвате за панделка. Пъхнете останалата част на ризата в панталона, или оставете да пада свободно.

С едно рамо

Облечете ризата както по принцип, само че разхлабете така, че едното ви рамо да е голо. Завъртете ръкава на ризата от тази страна. Можете да приберете косата също на една страна, съчетавайки с ефектна обеца.

Риза под пуловера

Видяхме тази тенденция в облеклата за есента – изберете къс пуловер без ръкави, а отдолу облечете любимата си риза.

 

С две голи рамене

Подгънете яката на ризата навътре и я смъкнете така, че двете ви рамена да са открити. Този стил е подходящ за съчетаване с ярко, обемно бижу – огърлица или гердан.

Съчетаване със сако

Без значение от цвета на сакото, ризата е перфектното допълнение към него. Съчетайте смело както със светли, така и с по-тъмни тонове.

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )