Мода

Стилни есенни аутфити за дами с по-широк ханш

Носете високи обувки

19.09.2022г. / 17 49ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

След като сме се насладили на лятото и неговите прекрасни моменти, идва време да помислим и за идващия сезон – есента. Трябва да направим ревизия на гардероба си и да преценим какво да оставим, от какво да се освободим и какво ни е необходимо да купим. Спецификите на нашето тяло обаче правят тази задача по-трудна. По-широки рамене, по-пищен бюст, широката талия или ханш – това са все дадености на нашата фигура, които бихме искали да прикрием или подчертаем, като по този начин можем да създадем оптически баланс и по-хармонично изглеждащо тяло. Какви облекла можем да изберем и как да ги комбинираме, ако имаме по-широк ханш?

Вижте няколко стилни идеи, които ще ви помогнат да навлезете в новия сезон по-уверени:

Правилото на едната трета

Това е начин видимо да удължите силуета, особено долната му част. Разделете мислено тялото си на 3 части – изберете дрехите си така, че долната част да е 2/3, а горната – 1/3. Например – вместо туника, която покрива бедрата ви, изберете къса блуза (с дължина около пъпа), съчетавайки с дълъг широк панталон.

Носете „незабележими“ високи обувки

Ако не сте от високите жени, по-широкият ханш може допълнително да скъси силуета ви. Ще засилите допълнително този нежелан ефект и ако се опитвате да го прикриете. Когато избирате какви дрехи да облечете, не забравяйте да комбинирате тоалета си с подходящи обувки! В забързаното ежедневие, ние жените, сме склонни да изберем удобството и практичността, особено когато станем майки. Минаването случайно пред някоя витрина и виждането на отразения образ обаче може директно да ни върне в реалността – станали сме прекалено нехайни към външността си. Не оставяйте любимият чифт високи обувки да събират прах! Изберете модел, който не се забелязва под панталона – така ще удължите линията на краката с 15-20 сантиметра! Изберете обувки с остър връх и ги покрийте с панталон с широк крачол.

Учете се на стил от звездите

Когато говорим за известни личности от нежния пол, в съзнанието ни изникват образи на перфектните жени – те са високи, слаби, имат перфектни лица, блестяща кожа и коса. В действителност обаче, това съвсем не е така. Освен най-добрите и качествени храни, няколко лични треньори и цяла свита коафьори и фризьори, тези дами имат на помощ най-новите апаратни процедури и не на последно място – фотошоп. Изберете си любима звезда и заемете идеи от нейния стил. Дженифър Лопес, Бионсе, Шакира, Ким Кардашян – това са все дами, които са с мерки далеч от моделските, но въпреки това, те са винаги в светлините на прожекторите, умеещи да се възползват и да показват с гордост това, с което ги е дарила природата. Ето и малко цифри, които доказват това – г-жа Афлек е висока малко над 167 см и тежи около 54 килограма; Бионсе Ноулс е 170 см, при тегло 56 килограма, а Ким Кардашян – 157 см, и съответно – 53 килограма.

Идеи за аутфити

Свързани статии

Дълга пола с А-образен силует. Изберете такъв модел в кафяв цвят – нека тя да е присвита в талията, а надолу да пада свободно. Съчетайте с блуза с дължина около пъпа с по-светъл тон (например червено), и не много високи обувки, подходящи за сезона. По-ярката блуза ще отклони погледа от долната част на тялото ви. Можете да изберете и други цветови комбинации – но спазвайте правилото – нека долната част на тялото да е в неутрален цвят – бяло, черно, нюд и ярка горна част.

Късо яке (тип „biker“) с панталон или дънки „wide leg“ – принципът на този аутфит е същият като горния – само че тук якето може да е в черно, а панталонът – в по-светъл тон. Съчетайте с обувки с остър връх (съчетание, което Джей Ло често носи).

Бяла риза и черен панталон – това класическо съчетание може да подобри значително начина, по който изглеждате. Нека ризата не бъде нито прекалено тясна, нито прекалено широка. Пъхнете я в панталона (нека той бъде широк). Можете да носите както с високи, така и с ниски обувки.

Коментирай