В днешни дни е все по-трудно за една жена да запази собствения си стил и усет за красота. Тенденциите ни заливат отвсякъде – понякога сред тях има наистина добри попадения, но има и такива, които, ако следваме сляпо, бихме изглеждали гротескно. И все пак – често по улиците можем да видим именно това – примери за неподходящо съчетани дрехи, за такива, които не са съобразени със спецификите на тялото или пък са прекалено широки и скриващи нашата женственост. Тогава се питаме: „Какво стана?“, „Какво се обърка?“, „Къде изчезнаха стилът и класата в облеклото?“. Е, предлагаме ви един малък списък с неща, които една стилна дама никога не би облякла – такива, които вече са демоде и мястото им може и трябва да остане в историята. Ето ги и тях:

Черни памучни дрехи

Дебелият памук, особено в черен цвят, има способността да избледнява прекалено бързо. Понякога още след първото пране можете да забележите, че вашата блуза е загубила доста от цвета си. Ако към това добавим и факта, че дрехата не е нова, определено вие ще изглеждате всичко друго, но не и жена с класа. Въпреки безбройните предимства на памука, за да изглежда той стилно, ние ще трябва доста да се потрудим. С какво да го заменим? Коприна, коприна и пак коприна. Но не си правете асоциации със спално облекло – напротив – вместо да давате парите си за дрехи, които след няколко изпирания ще трябва да изхвърлите, отделете една идея по-голяма сума пари и си купете нещо, което ще ви накара да се чувствате неотразима всеки път, щом го облечете. Повярвайте – инвестицията си заслужава!

Животински принтове в различни цветове

Не ни разбирайте погрешно – в животинските принтове няма нищо лошо! Но нека те са в оригиналните си цветове. Какво имаме предвид? Леопардова шарка? Ок! Леопардова шарка в оранжево или електриково жълто? Не! Можем да видим редица примери за перфектно съчетание на животински принт с червено, бяло или черно – но както с всичко и тук важи правилото – отровата е в дозата. Бъдете много внимателни и нека тази шарка е само един лек, закачлив и стилен акцент, а не основата на вашето облекло.

Шарени дрехи в неонови цветове

Тук отново важи горното правило – няма нищо лошо в неоновите цветове, но с тях трябва да се внимава много – например – шарена блуза с геометрични мотиви в пет-шест, дори повече цвята. Ако искате да изглеждате стилно в ярки цветове – ограничете ги. Например – цикламено сако с бяла риза и бели дънки. Можете да добавите малък клъч в розово – никой няма да помисли, че ви липсва стил. Напротив – така ще покажете, че не сте скучна, но същевременно знаете къде е границата.

Високи ботуши с отворени пръсти

Много, много трудно ще е да покажете стил и класа, ако сте обути с такива… Те не могат да се носят с чорапогащник, съответно, трябва да ги носите на босо, което ги прави ужасно непрактични и неудобни. Моля ви, не се засягайте, ако някъде из гардероба имате такива. Просто ги заменете с нещо по-класно.

Обувки, които са реплика

Ако нямате възможност да си позволите скъпи дизайнерски обувки, просто си купете обувки! Не е нужно те да са отрупани с емблеми, които, видимо от другите ви дрехи, вие не можете да си позволите. Нека бъдем откровени – няма как обувките, които носите да струват толкова, колкото колата, от която слизате! Забравете за логоманията и потърсете удобен модел на разпродажба – ще откриете, че можете да се сдобиете с прекрасни обувки, при това на цена под сто лева!

Шарени спортни клинове

Още по темата

Ако сте почитателка на фитнеса, вероятно имате доста екипи за тренировка. Ако искате да изглеждате стилно в залата, избягвайте прекалено шарените крещящи клинове. Те определено няма да ви помогнат да изглеждате като жена с класа. Вместо това, спрете се на модел, който е с по-изчистена линия, в тъмен цвят, от стегната материя – забравете за развлечения памучен клин!

Дрехи, които не са вашия размер

Ако харесвате дадена дреха, но тя вече не ви става – преглътнете егото си и просто не я носете! Няма значение кой размер е дрехата ви, стига тя да ви стои добре и кройката да пасва на даденостите на тялото. Това правило се отнася и за обратния случай – ако даден тоалет е прекалено широк – винаги избирайте вашия номер, а не по-голям – дори когато говорим за овърсайз дрехи.