Мода

Как да изглеждаме скъпо облечени със скромен бюджет през есента?

Изберете неутрални цветове

11.10.2022г. / 15 02ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Новият сезон вече е тук – а с него ни се налага да започнем промени, които досега сме отлагали. Започваме подготовката за училище или детска градина, преглеждаме гардеробите, рафтовете, стаите… Покрай истерията с купуването на дрехи и помагала за децата, бюджетът ни съвсем се е свил – и се чудим какво да направим, за да можем да заделим нещо, макар и малко от него и за себе си.

Има ли начин да сме стилни и елегантни, макар и с оскъдни средства? Да, разбира се! Ние сме тук, за да ви помогнем и да ви дадем ценни съвети как бихте могли да изглеждате зашеметяващо, без да е нужно да отделяте огромни суми пари за това. Нямате търпение за нашите препоръки, нали? Ето ги и тях:

Изберете пончо

Тази връхна дреха е много подценявана. Уверяваме ви обаче, че тя е сред любимите на много дами със стил и класа, особено през есента. Ако изберете цвят крем, бяло или черно – тази дреха буквално ще си отива с всичко, което носите. Тя създава усещане за топлина, уют и помага вашият стил да е малко по-закачлив. Ако искате да изглеждате шик – изберете пончо от кашмир или вълна. Ако цената за подобна дреха ви се стори твърде висока – винаги можете да потърсите нещо подобно в магазините втора ръка – не се притеснявайте – на тях отдавна не се гледа като на магазини за бедни! Точно обратното – там можете да намерите дрехи уникати, съкровища, които са различни.

Носете панталон от вълна

Макар и да ви прозвучи странно – повярвайте – подобна дреха би придала на цялостната ви визия много стил и класа! Какво правим с настъпването на есента? Изваждаме дънките от гардероба... В това няма нищо лошо, разбира се, но опитайте се да проявите малко фантазия. Представете си колко елегантно бихте изглеждали с добре ушит панталон от естествена материя, който пада тежко. Ако го съчетаете с тънък пуловер от фина вълна и допълните с красиво палто и шапка – няма как да останете незабелязана! За да издължите оптически краката – изберете тесен панталон с висока талия и съчетайте с високи обувки!

Купете си дълга жилетка

 

Тази дреха, стига да е ушита добре и да е с елегантна линия, може да замести палтото в по-топлите дни. Изберете я в сиво, черно или кафяво. Тя е особено подходяща, ако харесвате минималистичния стил на обличане. Съчетайте с блуза и панталон от естествени материи. Опитайте се цветовете във вашия аутфит да са не повече от три – това ще ви гарантира по-изискано излъчване. Ако ви се налага да работите от офиса – съчетайте вашата жилетка с бяла риза, високи обувки и светъл панталон или пък красива плътна рокля. За да акцентирате върху талията и да създадете симетрия – допълнете с красив кожен колан.

Изберете черни велурени ботуши

Този модел ботуши наистина никога не минава от мода! Нека те бъдат на ток, с остър връх. Подобен модел ще увеличи визуално дължината на краката ви, особено ако го носите с широк панталон, който покрива изцяло обувките. Можете да съчетаете такива ботуши с плътна рокля и черен чорапогащник. Ако пък не харесвате тънките токове, можете да изберете и модел с по-дебел ток. Дори можете да замените черния цвят с друг, стига ботушите да са като продължение на панталона. Ако са в различен цвят, това видимо ще отсече дължината на краката ви.

Носете жокейски панталон

Свързани статии

Още една дреха, която е неподвластна на времето – винаги ще бъдете елегантна, ако съчетаете този модел панталон с красиви, високи, кожени ботуши – можете да ги изберете в черно, кафяво, дори бордо. Преимуществата на този аутфит са, че с него ще се чувствате наистина удобно – ще можете да прекарате деня в движение, ако се налага – без да се чувствате неудобно дори за миг. Жокейската визия е подходяща за делови обяд или пък за среща на открито.

Бъдете стилни в крем

Нека си признаем – няма нищо по-скучно и безидейно от това да се обличаме в тъмни цветове. Да, те са удобни и се съчетават с всичко – но когато говорим за стил – дошло е време да разчупим статуквото! Изберете дрехи за есента в крем, бежово, светлокафяво, съчетайте ги смело един с друг и добавете бяло. Светлите цветове ще ви накарат да изглеждате по-свежи и по-класни. Не е нужно дрехите ви да са от скъпи бутици – изберете хубава кройка и добра материя.

Коментирай