Мода

5 есенни аутфита, с които ще изглеждаме по-слаби

Изберете панталон с набор

03.11.2022г. / 10 20ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Независимо от сезона, има една цел, която повечето от нас преследват – да бъдат по-слаби. Разбира се, тук не говорим за манекенски размери, а за онова досадно чувство от типа „Знам, че мога да изглеждам по-добре“.

Когато не се чувстваме добре в кожата си, каквито и дрехи да облечем, усещаме дискомфорт. Той се засилва особено много, ако попаднем в пробна със силно осветление – хванали подръка така желаната пола или блуза. Често пъти след такава гледка, ние оставаме по-скоро разочаровани, отколкото радостни. Но има едно правило, което всъщност е най-важното, когато избираме дрехата – кройката е царицата на облеклото. Независимо от формата на нашето тяло и нашите (не)съвършенства, тя е тази, която изкарва на показ добрите ни черти. Задачата става по-трудна обаче, когато сме на прага на есенно-зимния сезон, тъй като дрехите са по-плътни.

Има ли начин визуално да намалим обема на тялото си и да придадем по-фин силует? Да, разбира се. Предлагаме ви няколко трика, с които ще можете да изглеждате зашеметяващо през този сезон. Ето ги и тях:

Носете блейзър

Тази дреха беше абсолютен хит през лятото и често пъти я виждахме върху почти всеки инфлуенсър, за когото можем да се сетим. Тогава цветовете бяха неонови, докато сега – предвид сезона – можем да изберем сиво, черно, тъмносиньо, охра, войнишкозелено или пък земнокафяво.

Блейзърът има магичното свойство да прикрива килограмите, особено ако говорим за областта на талията или пък ханша. Освен това, той ще ви помогне да изглеждате стилни и тренди. В зависимост от материята, можете да го носите под палто или яке, или пък, ако изберете по-плътен вариант – като връхна дреха. Можете да го съчетаете с широк панталон, с тесен панталон, дори с пола и кубинки.

Сложете колан

За да направите блейзъра или палтото още по-стилни – сложете колан. Освен че ще направи силуета ви по-балансиран, той ще привлече погледа към средната част на тялото ви, като създаде илюзия за тънка талия. Това е трик, с който ще привлечете вниманието към средната част на тялото, и ще намалите визуално обема на ханша. Нека коланът да е кожа, с по-тъмен цвят, широк около 5-6 см. Ако е прекалено тънък, той ще се изгуби в материята на връхната дреха.

Изберете панталон с набор

Т. нар. „paperbag“ – или панталон с колан и набор около талията е особено подходящ, ако усещате, че коремът ви е леко подут и не сте в най-добрата си форма. Този модел създава пространство и позволява на талията да е по-свободна. Панталоните с тънък колан понякога очертават прекалено много коремчето и могат да насочат вниманието към него, но в негативен аспект.

За да извлечете най-доброто от това облекло – съчетайте панталон в тъмен цвят с риза или блуза в по-светъл тон.

Носете поло

 

Свързани статии

Често пъти свързваме този тип блуза със зимата и прекалено студеното време. Но това изобщо не е така. Отдавна отминаха времената на вълнените варианти на полото. Говорим за един по-стилен прочит, който в момента е топтенденция. Можете да изберете тънко поло, да го съчетаете с блейзър, яке, парка, шлифер – на практика с всичко. Ако не сте фенове на плътните материи – изберете прозрачно поло, което ще ви направи секси, но не прекалено – ще можете да го носите дори и в офиса.

Изберете панталон с широк колан

Ако не харесвате наборите около талията на модела панталон, който споменахме по-горе – можете просто да изберете обикновена кройка, но нека тя да е с широк колан. Това видимо ще увеличи дължината на краката ви и ще прикрие мигновено по-широката талия, особено сантиметрите, които имате в повече в долната част на корема (от пъпа надолу). Този модел е особено подходящ и за дами, които са родили скоро и все още не са успели да приберат коремчето си.

Коментирай