Когато говорим за висша мода и Париж, няма как да пропуснем колекция на Chanel. На седмицата на модата във френската столица, творческият директор на бранда – Виржини Виард, представи своите модни идеи за пролет-лято 2023. Какво ще добавим в гардероба си, вдъхновени от Haute Couture?

Ананаси и животински принтове от Roberto Cavalli за пролет/лято 2023

Туид костюмите, с които модната марка е така разпознаваема са представени от миниполи, сака и рокли с деликатен блясък. Що се отнася до закопчаването на саката и връхните дрехи, ще търсим не само едноредното, но и двуредно закопчаване. При някои линии на сака и къси палта се забелязва обем в долната част, линия, която напомня за трапец. Силно впечатление направиха деликатните бродерии в златисто, декорациите от камъни.

Кралската колекция на Dior за пролет-лято 2023

Ефирни и надиплени материи, боти в комбинация от златисто и черно и бяло. Екрю и деликатен блясък от пайети, черно и сребристо, тюл и разбира се флорални мотиви. Една колекция с много изисканост, създадена отново с внимание към всеки детайл, подчертаваща женствеността. Повече за нея вижте в галерията ни.