Мода

Как да подберете летните си дрехи така, че да изглеждате по-слаби?

Изберете по-къс топ

23.06.2023г. / 16 17ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Свикнали сме да мислим, че за да се чувстваме добре, задължително трябва да тежим определени килограми или пък да изглеждаме като инстаграм звезда. Истината обаче е съвсем друга – стига да подберем дрехите си с усет и мисъл, можем да извадим на показ най-добрите черти на тялото си и да превърнем недостатъците си в предимства. Ето и няколко трика как да подберете летните си дрехи така, че да изглеждате по-елегантни:

Изберете правилната дължина

Ако имате малко повече килограми, трябва да внимавате с избора на дължина на полата или роклята. Ако харесвате малко по-късата дължина, за предпочитане е тя да бъде някъде точно под или малко над коляното. Така ще покажете краката си по най-добрия начин. По-дълга или по-къса рокля или пола, ще накарат глезените ви да изглеждат по-обемни, а това е нещо, от което определено нямате нужда. Това важи и за овърсайз роклите. Ако те са над глезена, това ще привлече погледа върху краката.

Принтове в роклите за лято 2023

Помислете за ръкавите

Със сигурност големината и формата на ръцете може да предизвика у много от дамите чувство за дискомфорт. Вероятно си мислите, че в такъв случай е добре да изберете максимално къси ръкави. Всъщност обаче те акцентират вурху най-обемната част на ръцете ви, правейки ги визуално по-големи. Ето защо подберете модел блуза или рокля с ¾ ръкави, тъй като това ще издължи видимо ръцете ви. Ако пък не сте склонни да носите малко по-дълги ръкави през лятото, изберете дреха с по-широк ръкав, който да покрива по-обемната част от ръката ви. Можете да изберете и топ, който да показва раменете ви, но да скрива ръцете.

Модели бански за лято 2023

Подберете дрехи в един нюанс

Ако изберете да се облечете в един тон от глава до пети, така видимо ще удължите силуета на тялото си, тъй като така създавате една цялостна непрекъсната линия. Дрехите в различни цветове ще „накъсат“ силуета ви, разделяйки го на „парчета“. Обличайки се монохромно, ще добавите и малко сантиметри към височината си.

Barbie визия за лятото

Спрете се на подходящи материи

Материята на една дреха е много важна – тя ще оформи тялото и силуета ви по определен начин. За предпочитане е да търсите материи, които са подвижни, леки и следват движенията на тялото ви. Ако пък се притеснявате от по-широката си талия, изберете модел пола, рокля или панталон с набор.

Педикюри с блясък

Избягвайте широките дрехи

Ако не харесвате фигурата си, вероятно сте склонни да избирате дрехи, които са широки и „развлечени“, надявайки се така да прикриете килограмите. Всъщност обаче така ги подчертавате, тъй като създавате допълнителен обем.

6 класически облекла и аксесоари, които всяка жена трябва да притежава

Носете оформящо бельо

Ако не харесвате талията си, притеснявате се от паласките около гърба си или пък не искате целулитът по краката ви да бъде видим през дрехите, изберете подходящо оформящо бельо. Много дами с форми от световния шоубизнес го правят – достатъчно е да споменем само Дженифър Лопес и Ким Кардашян (която дори притежава своя марка за оформящо бельо).

За какви дрехи и аксесоари си заслужава да дадете повече пари?

Акцентирайте върху талията

Така ще създадете линия и баланс на фигурата ви. За целта можете да използвате тънък или по-плътен колан, дори шал. Ако пък искате да приковете погледите точно там, изберете колан в ярък цвят, който ще привлича погледа на мястото.

Облекла, които ще ви накарат да изглеждате по-млади

Изберете по-къс топ

Много дами се опитват да прикрият по-широкия си ханш, избирайки дълги блузи. Така обаче всъщност те добавят повече обем. Ако изберете по-къс топ в светъл тон и го комбинирате с панталон или пола в черно, ще удължите линията на краката си, издължавайки ги визуално.

Коментирай